Güneyde aşıyı reddedene zorunlu süresiz ödeneksiz izin gündemde

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum yönetimi Güney Kıbrıs’taki koronavirüs tablosunun gittikçe ağırlaşması karşısında bugüne kadar aldıklarına ek bazı önlemler almaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de, aşıyı reddedenleri aşı olmaya zorlamak için, “mecburi süresiz ve ücretsiz izin” seçeneği.
Alhtia’nın “Maaşsız Evlerine… Hükümet Aşısızları Aşı Olmaya Zorlamak İçin Sadağını Takviye Etme Metodu İnceliyor” başlıklı haberinde Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Mihalis Hacipandelas’ın, koronavirüs vakalarındaki artışın kaygı verici noktaya ulaşması halinde devreye sokmak üzere bazı tedbirler düşündüğünü yazdı.
Habere göre düşünülen tedbirlerden biri, aşı olmayı reddeden sağlık (doktor ve hemşireler) ve güvenlik (polis, itfaiye, RMMO) personelinin “mecburi süresiz ve ücretsiz izne” çıkarılması. Bakan Hacipandelas, pandemi koşullarının sona ermesine kadar geçerli olmasını planladığı bu seçenek için Kıbrıs Rum Başsavcı’dan görüş istedi.
Aynı gazete Larnaka’da sahte aşı belgesi-safepass verdiği iki hastası koronavirüsten ölen 53 yaşındaki kardiyolog hakkındaki davanın kaza mahkemesinden ağır ceza mahkemesine havale edildiğini yazdı.
Habere göre Kıbrıs Rum Başsavcılığından yapılan açıklamada kardiyoloğun Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilen davasının ilk duruşmasının 14 Aralık’ta yapılacağı kaydedildi. 53 yaşındaki kardiyoloğun daha önce de bulduğunu öne sürdüğü kanser ilacının gıda takviyesi olduğu anlaşılınca tutuklanmış, ardından da serbest bırakılmıştı.
Fileleftheros Kıbrıs Rum Filyasyon birimi verilerine dayanarak 20-26 Kasım’da bin 649 aşısız, 949 da tam aşılı kişinin test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi.
Gazete Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı’nın, Güney Kıbrıs’ta gittikçe ağırlaşmakta olan koronavirüs tablosunun Noel döneminde daha da ağırlaşmasının önüne geçmek için halen açıklanan tedbirlere ek olarak, uzaktan çalışma ve kapalı alanlarda Noel etkinliği yapılmasının yasaklanmasını önerdiğini yazdı.
Habere göre uzaktan çalışma, aşıyı reddedenlere zorunlu ödeneksiz izin ve kapalı yerlerde Noel etkinliği yasağı gibi önlem önerileri Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu tarafından yarın görüşülecek.
Benzer haberler
Featured
Politis’e göre 4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı
İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü
YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir”
Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışması yapılacak
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
AB Eğitim Fuarı, 10-11 Kasım tarihlerinde Lefkoşa'da yapılacak
Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği yeni yönetimini belirleyecek
Güney Kıbrıs’ta “Plegma” operasyonu: 26 kişi tutuklandı, toplamda yaklaşık 250 kilo uyuşturucu ele geçirildi




