Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım” Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı” İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız” Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı Kişi “Yurttaşın ihtiyacını siyasi lütuf, kamu malını seçim sermayesi yapmayın” Gençlik Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi yenilenmeli” Borsa günü yüzde 0,56 değer kaybederek tamamladı KTEZO " Taçoy ile bugün yaptığımız görüşmede kişiye özel uygulama için bu karar alındığı teyit edildi" Alev Arsal’ın iki kitabı tanıtılacak Gemi faciası: Arama çalışmalarında bulunan iki naaşın kimliği belirlendi Yılın 9 ayında ABD borsa endeksleri, altın, gümüş ve bitcoini solladı Milli Eğitim Bakanlığı ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı Şap hastalığı nedeniyle uygulanan bölgesel karantina kaldırılıyor Kıbrıs Rum hükümeti Maraş önerisi konusunda sessiz Moral “Üçüncü ülke işçilerinin ailelerini getirmesinin önüne geçeceğiz” EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım” Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı” İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız” Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı Kişi “Yurttaşın ihtiyacını siyasi lütuf, kamu malını seçim sermayesi yapmayın” Gençlik Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi yenilenmeli” Borsa günü yüzde 0,56 değer kaybederek tamamladı KTEZO " Taçoy ile bugün yaptığımız görüşmede kişiye özel uygulama için bu karar alındığı teyit edildi" Alev Arsal’ın iki kitabı tanıtılacak Gemi faciası: Arama çalışmalarında bulunan iki naaşın kimliği belirlendi Yılın 9 ayında ABD borsa endeksleri, altın, gümüş ve bitcoini solladı Milli Eğitim Bakanlığı ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı Şap hastalığı nedeniyle uygulanan bölgesel karantina kaldırılıyor Kıbrıs Rum hükümeti Maraş önerisi konusunda sessiz Moral “Üçüncü ülke işçilerinin ailelerini getirmesinin önüne geçeceğiz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Güneyde alkollü ve süratli araç kullanımına hapis cezası

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Güneyde alkollü ve süratli araç kullanımına hapis cezası
Reklam

Kıbrıs Rum meclisinden dün geçen yeni yasayla, 1 Ekim 2020 itibarıyla çeşitli trafik suçlarına mahkemeye gidilmeden kesilebilecek ceza miktarlarının el yakacağı, özellikle alkollü ve süratli araç kullanılmasında hapis yolunun da açık olduğu bildirildi.

Haravgi ve diğer gazetelere göre yasa, mahkemeye gidilmeden trafik polisi tarafından kesilebilecek para cezası tavan miktarını 85 Euro’dan 500 Euro’ya yükseltiyor.

EMNİYET KEMERİ TAKMADAN ARAÇ KULLANMANIN CEZASI 150 EURO
Yasaya göre, emniyet kemeri takmadan araç kullanmanın cezası 150 Euro. Kasksız motosiklet kullanmanın cezası 200 Euro, aynı suçun ikinci kez işlenmesi halinde ceza iki katına (400 Euro) çıkıyor.  Kesintisiz çizgi üzerindeyken şerit değiştirmek, araç geçmek, dönüş yapılması yasaklanan noktalardan dönüş yapmanın cezası 150 Euro, yaya kaldırımından geçmek 200, özürlü park yerine park etmek 300, çift sarı çizgi üzerine park etmek 100, ehliyetsiz otobüs kullanmak 300, başkasına ait aracı ehliyetsiz kullanmak 150 Euro.

70 PROMİL VE ÜZERİNE İSE 1 AY İLE 2 YIL ARASINDA HAPİS…
Haberde, 70 promile kadar alkollüyken, hız sınırının yüzde 75 üzerinde bir süratle araç kullanırken yakalanan sürücüye çifte ceza yazılabileceği, alınan alkol oranı 70 promil ve üzerinde ise 1 ay ile 2 yıl arasında hapis ve/veya bin 500 Euro ile 10 bin Euro arasında para cezası kesilebileceğine dikkat çekildi.

 

TAK

Benzer haberler

Featured
EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek 6 Eki 2026 22:16 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu 6 Eki 2026 22:05 Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi 6 Eki 2026 21:58 Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” 6 Eki 2026 21:51 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) 6 Eki 2026 21:46 Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım” 6 Eki 2026 21:38 Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı” 6 Eki 2026 21:33 İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız” 6 Eki 2026 21:30 Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı 6 Eki 2026 20:58