Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı! Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Güneyde alınan covid-19 tedbirlerine tepki!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Güneyde alınan covid-19 tedbirlerine tepki!

Kıbrıs'ın güneyinde artan koronavirüs vakaları nedeniyle dün Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan bazı tedbirlerin tepkilere neden olduğu belirtildi.
Fileleftheros gazetesi özellikle 6-11 yaş arasındaki kişilere maske kullanma ve safepass ibraz etme zorunluluğun getirilmesi üzerine, ailelerin buna tepki gösterdiğini yazdı.
Gazete, Limasol ve Güney Lefkoşa’daki velilerin oluşturduğu grupların, bugün protesto eylemi yapmasının beklendiğini yazdı.
6-11 yaş gruplarına maske zorunluğu getirilmesi üzerine bazı ailelerin çocuklarını sınıfa göndermeme düşüncesine de sahip olduğunu yazan gazete, İlköğretim Okul Aile Birlikler Federasyonu Başkanı Sotiris Hristofidis’in tedbirlerle ilgili kızgınlığını dile getirerek maske kullanımının getireceği zorluklardan söz ettiğini belirtti.
Habere göre Hristofidis, alınan bu tedbirin hastalığın yayılmasıyla ilgili sorumlu olarak çocukları göstermeyi hedeflediğini ifade etti.
Hristofidis, “ eğer bir çocuk maske takmazsa ne olacağı konusunda biri bize izahat versin, safepass’a sahip olmazlarsa girişlerine izin verilmeyecek mi?” şeklinde konuştu.
Gazete protesto eyleminin bir tanesinin, Kıbrıs Rum Eğitim Bakanlığı, diğerinin ise Limasol’daki bakanlık bürosu önünde gerçekleştirileceğini yazdı.
Gazete bir başka haberinde ise dünkü tedbirlerin ardından yeme-içme mekan sahiplerinin de bunlara tepki gösterdiğini, “bizi yok etmeye çalıştıkları” şeklinde söylemlerde bulunduklarını yazdı.
Habere göre mekan sahipleri de eyleme hazırlanıyor.

TAK

Benzer haberler

Featured
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı 2026-07-06 22:07:22 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı 2026-07-06 22:00:17 Fransa kırmızı alarmda 2026-07-06 21:50:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) 2026-07-06 21:46:37 Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" 2026-07-06 21:35:47 Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı 2026-07-06 21:30:54 Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor 2026-07-06 21:23:06 İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor 2026-07-06 21:13:10 Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak 2026-07-06 21:07:53