Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! Kıbrıs Otizm Derneği'nde yeni yönetim belirlendi İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti İtalya'da 8 kentte 'kırmızı' alarm Akkor "Bu girişim oğlum Adel’in de aynı sıkıntıları yaşamaması adına başlatılmış bir mücadele” Bugün hava nasıl olacak? (21 Haziran 2026) Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! Kıbrıs Otizm Derneği'nde yeni yönetim belirlendi İsrail’in BM Temsilcisi, cinsel şiddet suçlarının ele alındığı oturumda BM yetkilisiyle tartıştı Londra'nın batısında çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti İtalya'da 8 kentte 'kırmızı' alarm Akkor "Bu girişim oğlum Adel’in de aynı sıkıntıları yaşamaması adına başlatılmış bir mücadele” Bugün hava nasıl olacak? (21 Haziran 2026) Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı!
Dolar
Euro
Sterlin

Güneyde aktif vaka sayısı en yüksek orana ulaştı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Güneyde aktif vaka sayısı en yüksek orana ulaştı

Güney Kıbrıs'ta aktif Covid-19 vaka sayısının çok yüksek seviyelerde seyrettiği, öte yandan ülke genelinde 100 bin kişi başına 14 gün içerisinde teşhis edilmiş vaka sayısının ise pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek orana (1.145,6/100.000) ulaştığı haber verildi.

Hastanelerin üzerindeki baskının sürdüğünü ve tedavi olanların yaş ortalamasının 62 olduğunu yazan Fileleftheros, yoğun bakımdaki hastaların yaş ortalamasının da 64 olduğunu kaydetti.

Vakaların çoğunluğunun yaşlarının 20-39 ve 30-39 yaşları arasında olduğunu belirten gazete, 24 Nisan tarihine kadar Güney Kıbrıs'ta 60 bin 261 vaka, Covid-19’dan ötürü de 307 ölüm kayda geçirildiğini ifade etti.

11-24 Nisan arasındaki iki haftalık süreçte 10 bin 173 vaka tespit edildiğini ve bunların yaş ortalamasının 34 olduğunu da yazan gazete, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan hızlı testlerden, Larnaka, “Mağusa”, Baf aynı zamanda Güney Kıbrıs genelinde, haftalık pozitiflik oranının arttığının gözlemlendiğini de belirtti.

Pozitiflik oranı artarken, vakaların yaş ortalamalarının ise düştüğünü yazan Alithia, Covid-19’dan ötürü en fazla ölümün Limasol bölgesinde yaşandığını ekledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22