Güney Kıbrıs,Yunanistan ve İsrail, istişarelerde bulunuyor

Voice Kıbrıs Haber
Rum Dışişleri Bakanlığı, perşembe günü Güney Lefkoşa’da, terör eylemlerinin göğüslenmesi konusunda Güney Kıbrıs – Yunanistan – İsrail arasında gerçekleştirilen istişarelerin ilk turunu konuk etti.
Yapılan resmi açıklamaya göre, “8 Aralık 2016'da Kudüs'te gerçekleştirilen Güney Kıbrıs – Yunanistan – İsrail arasındaki üçlü Doruk Görüşmesinde, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ve İsrail Başbakanı Veniamin Netanyahu, Doğu Akdeniz ve geniş çevresinde, barış, istikrar, güvenlik ve refahının sağlanması yönünde üç ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesini öngören Kudüs Bildirisini kabul ettiler.
“Gerek bölgede gerekse dünya düzeyinde, terörden dolayı doğan büyük tehlikelerin bilincinde olarak, tüm bu zorlukların göğüslenebilmesi amacıyla, üç lider, ülkeleri arasında, uluslararası çerçevede, daha sıkı işbirliği olması konusunda anlaşmaya vardılar.
Kudüs Bildirisine uygun olarak, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı bugün ilk tur istişarelere ev sahipliği yaptı.
“Yetkili Makamların uzmanları arasında üçlü diyaloğun açılışında, üç ülkeden temsilciler, bir araya gelerek, var olan tehlikeler, zorluklar konusunda görüş teatisinde bulunarak daha çok işbirliği olanaklarını tartıştılar”.
Kaynak: KHA
Benzer haberler
Featured
İncirli “Bu ülke değişecek, halk kazanacak”
Erhürman “Kıbrıs sorununda başladığımız noktanın çok daha ilerisindeyiz”
İran ordusu “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz”
Zeki Çeler "Erhürman söylediklerinin arkasında duruyor"
Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti
Gürcafer “Haksız ve hukuka aykırı şekilde tahsil edilen harçların geri alınması için mücadeleye devam edeceğiz"
İran “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı”
Fedonos’un görevine dönme talebi reddedildi
Sagrada Familia'nın yeni kulesi törenle açıldı: 120 bin kişi izledi


