Güney Kıbrıs’ta yarın 11.00-14.00 saatleri arasında genel grev yapılacak

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta, Eşel Mobil sisteminde taraflar arasında uzlaşı sağlanamadığı için yarın 11.00-14-00 saatleri arasında genel greve gidilecek.
SigmaLive ve Cyprus Mail isimli haber sitelerine göre; ekonomi, kamu ve özel sektörde örgütlü bütün sendikalar greve katılacak ve Güney Kıbrıs’ta pek çok sektör üç saat süreyle kapanacak. Ana eylem noktası Kıbrıs Rum Maliye Bakanlığı önü olacak.
Grevden, Larnaka ve Baf havalimanlarında iniş kalkış yapacak 50 uçak ve 15 bin yolcu etkilenecek. Havalimanları işletmecisi Hermes Airports’un, gerekli düzenlemeleri yapmak amacıyla uçuşları etkilenecek şirketler ve yolcularla iletişim halinde olduğu bilgisi verildi.
Kıbrıs Rum Eğitim Bakanlığı da, belirtilen saat dilimlerinde öğrencilerin okuldan alınmasından velilerin sorumlu olduğunu, grev bitiminde okulların normal işleyişine geri döneceğini açıkladı.
Hastanelerin sabah 11.00’e kadar ve 14.00’ten sonra çalışılacağı, grev saatlerinde bulunan randevu ve ameliyatların yeniden planlanacağı belirtildi.
Haberde, güvenlik personelinin işinin başında olacağı bilgisi verilerek, bunların elektrik enerjisi ve içme suyu sağlanmasının sürekliliğinden, telekomünikasyon hizmetleri, havalimanlarının güvenliğinin ve hava trafik kontrolünden, hastanelerin işleyişinden, Cezaevinin işleyişinden, Limanlardaki hareketlerin işleyiş güvenliğinden, RMMO, Polis ve İtfaiye birimlerinin elektromekanik tesislerinin ve teçhizatın tamir ve bakımından sorumlu personel olarak sınıflandırıldığı kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak
Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup
UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu
Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur”
Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı
Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil”
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor


