Güney Kıbrıs’ta sebze-meyve fiyatları artıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Tüketiciler Birliği, meyve ve sebze fiyatlarının üreticiden tüketiciye gelene kadar yüksek seviyelere çıktığını ve bazı ürünlerdeki farkın yüzde 110’u bulduğunu açıkladı.
Alithia gazetesi, birliğin bu yıl içinde süpermarket ve pazarlarda 30 farklı meyve ve sebzenin fiyatlarını incelediğini ve perakendecilerin uyguladığı fiyatlar ile üreticilere ödenen fiyatlar arasındaki önemli farklar olduğunun görüldüğünü yazdı.
Gazete, araştırmaya göre, perakende satıştaki meyve ve sebzeler için tipik brüt kar marjının üretici fiyatlarıyla kıyaslandığında yüzde 50 ila 60 arasında değiştiğini, ancak incelenen ürünlerin bazılarında, marjların bu seviyeyi de aştığını ortaya koyarak orantısız fiyat artışlarına işaret etti.
En büyük fiyat eşitsizliğinin, perakende fiyatı üretici fiyatından yüzde 110 daha yüksek olan muzda görüldüğünü kaydeden gazete, bunu yüzde 102 ile kırmızı lahana, yüzde 90 ile havuç, yüzde 80 ile kırmızı patlıcan ve soğanın takip ettiğini belirtti.
Haberde, meyve-sebze fiyatlarının halk pazarlarında çok daha uygun olduğu da ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
Okan Bayülgen “Kıbrıs insanıyla tanışmaktan büyük mutluluk duyduk”
Uzmanlar "Bebeklere mineral içerikli güneş kremi kullanılmamalı"
“Mağusa Limanı: Hafızaya Davet” sergisi açıldı
AB Burs Programı’ndan 18 öğrenci mezun oldu
Holguin "Kıbrıslıların bu kez kalıcı bir çözüm müzakere etmek için tarihi fırsatı değerlendireceklerini içtenlikle umuyorum"
Uzmanlardan sıcak havalarda "susamayı beklemeden su için" uyarısı
Kar-İş “Öğrenci taşımacılığıyla ilgili ödeme yapılmazsa eyleme gideceğiz”
İskele'de Dostluk ve Kültürel Paylaşım gecesi düzenlendi
Koop-Sen'den grev uyarısı "Çalışanlar mağdur ediliyor"



