Güney Kıbrıs’ta paket servis elemanları ve LGBT bireylere yönelik saldırılarda artış

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum polisinin önünde 2024 yılında tamamen ırkçı güdülerle gerçekleşen 54 şikâyet bulunduğu ve bunlardan yalnızca 30’u hakkında olası cezai suçlarla ilgili araştırma yapıldığı kaydedildi.
Paket servis elamanlarına yönelik gerçekleşen ve özellikle Limasol’da artışta olan saldırılarla ilgili olarak ise 2024-2025 yıllarında toplam 51 durum kayda geçirildiğini yazan Politis, bu saldırıların 28’inin 2024, 23’ünün de 2025 yılında meydana geldiğini belirtti.
Araştırılan 17 olayla ilgili 42 tutuklama meydana geldiğini kaydeden gazete, homofobik güdülerle gerçekleştirilen saldırıların da yıldan yıla arttığını kaydetti.
Bu konuyla ilgili olarak 2023 yılında 14, 2024 yılında ise 17 şikâyet yapıldığını yazan gazete, bunlardan yalnızca ikisinin mahkemeye intikal ettiğini belirtti.
Haberde bir önceki eğitim yılında okullarda 547 ırkçı olay yaşandığı da ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü
Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi!
Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı
Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi
Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“
Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü
Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı”
Üstel “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız kalmasına izin vermeyeceğiz”
Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor"



