Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Bilbay Eminoğlu yarın son yolculuğuna uğurlanacak Ada, Paris’te yarışacak DAÜ’den ABD’deki Virscend Üniversitesi ile yeni akademik ortaklık “Hadi Öldürsene Canikom” oyunu yarın Girne Amfi Tiyatro'da sahnelenecek Kıbrıslı Rum peynir üreticileri hellimdeki süt oranları için AB Komisyonuna başvuru düşüncesinde G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde Üstel “Hakan Fidan’ın iki devletli çözüm mesajı, Kıbrıs Türk halkının kararlı duruşunun yansımasıdır” 48. Güzelyurt Portakal Festivali başladı Psikologlar Derneği “Hiçbir çocuk karne gününde kendisini başarısız hissetmemelidir” Dünya Kupası'nda skandal Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Hoiby, 4 yıl hapse mahkum edildi Küresel piyasalarda gözler ABD-İran anlaşmasında UNICEF "Dünyadaki çocukların yarısı en az üç iklim tehlikesine maruz kalıyor" KTGB “Kıbrıs Türk basını önemli bir değerini kaybetmiştir” Arıklı “Önce yasa önerisini görüşelim sonra, seçime gidelim” Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem Altın ayrıntı bekliyor, temkinli yükseliş var Devlet Piyangosu çekildi! (15 Haziran 2026 tam liste) Hürmüz'de normale dönüş aylar sürebilir Döviz kurlarında son durum (16 Haziran 2026) Bilbay Eminoğlu yarın son yolculuğuna uğurlanacak Ada, Paris’te yarışacak DAÜ’den ABD’deki Virscend Üniversitesi ile yeni akademik ortaklık “Hadi Öldürsene Canikom” oyunu yarın Girne Amfi Tiyatro'da sahnelenecek Kıbrıslı Rum peynir üreticileri hellimdeki süt oranları için AB Komisyonuna başvuru düşüncesinde G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde Üstel “Hakan Fidan’ın iki devletli çözüm mesajı, Kıbrıs Türk halkının kararlı duruşunun yansımasıdır” 48. Güzelyurt Portakal Festivali başladı Psikologlar Derneği “Hiçbir çocuk karne gününde kendisini başarısız hissetmemelidir” Dünya Kupası'nda skandal Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Hoiby, 4 yıl hapse mahkum edildi Küresel piyasalarda gözler ABD-İran anlaşmasında UNICEF "Dünyadaki çocukların yarısı en az üç iklim tehlikesine maruz kalıyor" KTGB “Kıbrıs Türk basını önemli bir değerini kaybetmiştir” Arıklı “Önce yasa önerisini görüşelim sonra, seçime gidelim” Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem Altın ayrıntı bekliyor, temkinli yükseliş var Devlet Piyangosu çekildi! (15 Haziran 2026 tam liste) Hürmüz'de normale dönüş aylar sürebilir Döviz kurlarında son durum (16 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Güney Kıbrıs’ta “fake news” (sahte haber) yasası hazırlanıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güney Kıbrıs’ta “fake news” (sahte haber) yasası hazırlanıyor

Güney Kıbrıs’ta sahte haberlerin (fake news) yayılmasının önüne geçilebilmesi amacıyla yasa hazırlandığı ve yasanın, oylanmak üzere eylül ayında Meclis’e sunulacağı bildirildi.

Politis gazetesi, yasanın onaylanmasıyla birlikte hem sahte haber yayanların, hem de tehdit, küfür ve uygunsuz fotoğraf içerikli paylaşımların cezalandırılabileceğini yazdı.

Haberde, Gazete ve Dergi Yayıncıları Derneği Başkanı Eleni Mavru’nun bu yasaya tepki göstererek, yasayla aslında arka kapıdan gazeteciliğin cezalandırıldığını ve basın özgürlüğünün ihlal edildiğini söylediği belirtildi.

Benzer haberler

Featured
Bilbay Eminoğlu yarın son yolculuğuna uğurlanacak 2026-06-16 11:38:00 Ada, Paris’te yarışacak 2026-06-16 11:34:00 DAÜ’den ABD’deki Virscend Üniversitesi ile yeni akademik ortaklık 2026-06-16 11:30:00 “Hadi Öldürsene Canikom” oyunu yarın Girne Amfi Tiyatro'da sahnelenecek 2026-06-16 11:25:00 Kıbrıslı Rum peynir üreticileri hellimdeki süt oranları için AB Komisyonuna başvuru düşüncesinde 2026-06-16 11:20:00 G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde 2026-06-16 11:14:00 Üstel “Hakan Fidan’ın iki devletli çözüm mesajı, Kıbrıs Türk halkının kararlı duruşunun yansımasıdır” 2026-06-16 11:11:00 48. Güzelyurt Portakal Festivali başladı 2026-06-16 10:48:00 Psikologlar Derneği “Hiçbir çocuk karne gününde kendisini başarısız hissetmemelidir” 2026-06-16 10:45:00