Güney Kıbrıs’ta barajların doluluk oranı yüzde 58,5
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs'taki barajların şu anda yüzde 58,5 oranında dolu olduğu bildirildi. Barajlardaki doluluk oranının geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında çok daha az olduğu ve yağmur mevsiminin başlayacağı Ekim-Kasım aylarında kesinlikle bir düşüş kaydedileceği beklentisi bulunduğu ifade edildi.
Kıbrıs Rum Su Islah Dairesi görevlileri, yaz aylarında yaygın olan yangınları söndürme çabalarına yardımcı olmak için barajlarda yeterli su bulunduğuna dair açıklama yaptı.
Philenews haberine konuşan Teknik Mühendisi Marios Hadjicostis'in şunları söyledi :
“Barajların genel kapasitesi geçen yıl yağan yağmurlara bağlıdır. Geçen yıl barajlarımıza gelen su yeterli olmadığı için bu yıl barajda olan kapasite daha düşüktür. Geçen yıl bu gün kapasitemiz yüzde 79,6'idi. Barajdaki suyu, 1 Ağustos 2021 yılı ile karşılaştırırsak bu yıl kapasite biraz daha düşük ama hemen hemen aynı seviyedeyiz".
Benzer haberler
Featured
İngiltere kayıtlardaki en sıcak haziran ayını yaşadı
Turizm polisi uygulaması Gazimağusa'da da başladı
Damla Dönmez, U16 Türkiye şampiyonu…
Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Temmuz 2026)
Yunanistan'dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 67 bin euro bağış
MDP cezaevindeki kötü muamele iddialarına ilişkin Bakanı Oğuz’a şikayet ve taleplerini iletti
YTB’nin 2026-2027 kontenjanları belirlendi
Borsa günü yüzde 1,62 değer kazanarak tamamladı
Toplu Taşımacılar Birliği “Hak ettiğimiz ödemeler yapılmazsa, her türlü eylemi hayata geçireceğiz"



