Güney Kıbrıs’a Avrupa Komisyonu’ndan uyarı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Komisyonu’nun, Güney Kıbrıs da dahil çok sayıda Avrupa Birliği (AB) ülkesine, kritik altyapıların korunması ve siber güvenlikle ilgili iki yönetmeliği ulusal mevzuatlarına dahil etmeleri için iki aylık süre tanıdığı bildirildi.
Politis gazetesi, Komisyon’un bu tüzüklerin ülkelerin ulusal mevzuatlarına eklenmesi için uyarı mektubu gönderdiğini ve mektupların, henüz bu tüzükleri ulusal mevzuatına ekleyeceğine dair tedbirler açıklamayan ülkelere gönderildiğini yazdı.
Gazete, tüzüklerin içeriğinde dijital ekonomi, güvenlik birliği ve iç meselelerle ilgili konuların bulunduğunu kaydederek, bu tüzükleri ulusal mevzuatına eklemeyen ülkeler aleyhinde Avrupa Mahkemesi’nde dava açılabileceğini belirtti.
Benzer haberler
Featured
Orta Doğu’daki gerilim petrol fiyatlarını yükseltti
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı
Tatar "Doğu Akdeniz’deki doğal gaz Avrupa’ya Türkiye üzerinden taşınabilir"
Küresel piyasalarda "yapay zeka" rallisi
TAM Parti 50 milletvekili adayını açıkladı
ÖSYM'nin 2027 sınav takvimi belli oldu
İsrail seçimlerinde neler oluyor? İşte 3 senaryo
İran'a yeni saldırı olacak mı? Trump seçimlerden sonrasını işaret etti
Altın fiyatlarını düşüren risk




