Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır "enerji sahalarını ve altyapılarını ortak koruma” kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır savunma bakanları dün Kahire’de 6’ncısını gerçekleştirdikleri üçlü görüşmede “enerji sahalarını ve altyapılarını ortak koruma” kararı aldı.
Bu çerçevede üç ülke Doğu Akdeniz’deki Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’a ait ikmal hatlarını, doğal gaz yataklarını ve sınır ötesi enerji altyapılarını korumak için aralarındaki askeri ve savunma iş birliklerini güçlendirecek.
SigmaLive ve diğer internet gazetelerine göre Kıbrıslı Rum Savunma Bakanı Vasilis Palmas, Yunan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Mısır Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı General Ashraf Salem Zaher dünkü görüşmede bölgesel güvenlikteki gelişmeleri ve silahlı çatışmalardan kaynaklanan riskleri gözden geçirdi. Üç bakan bu çerçevede ülkeleri arasındaki askeri koordinasyonu ve istihbarat alışverişini güçlendirme kararı aldı.
Üç Savunma bakanı “gelecekteki tehditlerde hızlı ve müşterek tepki ve seyrüsefer güvenliği için ortak imkan geliştirme gereğinde mutabık kaldı. “Medusa” kod isimli tatbikatın başı çektiği ortak askeri tatbikatların önemine yeniden vurgu yapılan görüşmede bir sonraki savunma bakanları görüşmesinin 2027’de Yunanistan’da gerçekleştirilmesine karar verildi.
Benzer haberler
Featured
64 yıl sonra bir ilk: Trump, Şi'yi uçağın kapısında karşıladı
Altında 4 bin 300 dolar barajı yıkıldı
Ukrayna'da gıda ve su krizi: Halk bahçe otlarıyla besleniyor
Döviz kurlarında son durum (24 Eylül 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (24 Eylül 2026)
Nijerya Ebola salgını nedeniyle yüksek alarm durumuna geçti
Guterres "Tahrip olmuş ve sağlıksız bir gezegende kalkınma olamaz"
Dev El Nino: 6 ay içinde 450 binden fazla ölüm öngörülüyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Eylül 2026)



