Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı yayılmaya devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta şap hastalığının yayılmaya devam ettiği, üç vaka daha tespit edildiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta dün üç yeni vaka tespit edildiğini, böylelikle şap hastalığı görülen mandıra sayısının 120’ye çıktığını yazdı.
Söz konusu vakaların Lefkoşa bölgesinde olduğuna dikkat çeken gazete, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in ise dün bir etkinlikte yaptığı açıklamada, şap hastalığı nedeniyle Kıbrıslı Rum çiftçiler ve hükümet birimleri arasında yaşanan gerginliği sona erdirmek adına olaya müdahil olacağını açıkladığını aktardı.
Hristodulidis, hayvancılar ve talepte bulunan her kesimle görüşerek arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu belirttiği açıklamasında, birlik olunması ve sağlık kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.
Gazete, Hristodulidis’in açıklaması ardından bir grup hayvancının yarın Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı önünde protesto eylemi yapma kararı aldığını yazdı.
Habere göre, hayvancılar, vaka görülmüş çiftliklerdeki sağlıklı veya semptom göstermeyen hayvanların itlafına son verilmesini talep ediyor.
Gazete, hastalıktan etkilenen mandıra ve hayvan sayılarına ilişkin istatistiki bilgilere de yer verdi.
Habere göre, 103 küçükbaş hayvan mandırası, 14 büyükbaş hayvan mandırası ve 3 domuz çiftliğinde şap hastalığı tespit edildi.
Şu ana kadar vaka tespit edilen hayvan sayısının; 50 bin 526 küçükbaş, 24 bin 483 domuz ve 3 bin 51 büyükbaş olmak üzere toplam 78 bin 60 olduğunu vurgulayan gazete, şu ana kadar 43 bin 156 küçükbaş, 24 bin 483 domuz ve 3 bin 51 büyükbaş hayvanın itlaf edildiğini aktardı.
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




