Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak” Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak”
Dolar
Euro
Sterlin

Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güney Kıbrıs’ta konut kiraları arttı, öğrenciler kalacak yer bulmakta zorlanıyor
Reklam

Güney Kıbrıs’ta öğrenci konutları kiralarının büyük artış gösterdiği ve öğrencilerin kalacak yer bulmakta zorlandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, tek yatak odalı dairelerin aylık kirasının Lefkoşa’da 600 ile 900 euro arasında değiştiğini, Limasol’da ise 1500 euroya kadar çıktığını yazdı.

Gazete, Limasol’da iki yatak odalı dairelerin kirasının 2 bin euro, üç yatak odalı dairelerin kirasının ise 2 bin 700 euroya kadar yükselebildiğini kaydetti.

Larnaka ve Baf’ta bir ve iki yatak odalı dairelerin kira fiyatlarının Güney Lefkoşa’daki seviyelere yakın olduğu belirten gazete, üç yatak odalı dairelerde ise fiyatların Güney Lefkoşa’ya kıyasla yaklaşık yüzde 15-20 daha düşük olduğunu yazdı.

Haberde, Paralimni’de de bir yatak odalı dairelerin aylık kirasının 700 euro, iki yatak odalı dairelerin kirasının ise yaklaşık 900 euro olduğu ifade edildi.

Güney Kıbrıs’ta yükseköğretime kayıtlı öğrenci sayısının 2023-2024 akademik yılında 57 bin 889’a ulaştığını yazan gazete, özellikle Limasol bölgesindeki yurtların yetersiz kaldığına işaret etti.

Gazete, “Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi” (TEPAK) Eğitim ve Öğrenci Refahı Hizmetleri Müdürü Vasilis Protopapas’ın, üniversitenin Limasol ve Baf’taki öğrenciler için yurt ve kira desteği uyguladığını kaydederek, Baf’taki yurdun yaklaşık 180 yatak kapasitesi bulunduğunu ve yurtta yer bulamayıp ekonomik desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere aylık 250 euro kira yardımı verildiğini söylediğini yazdı.

Haberde, TEPAK’ın kira desteği için yıllık bütçesinin 800 bin euro olduğu belirtildi.

Gazete, Limasol’da da Başpiskoposluğa ait öğrenci yurdu bulunduğunu ve burasının 300 yatak kapasiteli olduğunu da kaydetti.

Benzer haberler

Featured
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! 10 Eyl 2026 22:32 KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” 10 Eyl 2026 22:21 Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu 10 Eyl 2026 22:18 Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 10 Eyl 2026 22:11 İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” 10 Eyl 2026 22:08 Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" 10 Eyl 2026 22:01 Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" 10 Eyl 2026 21:55 Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" 10 Eyl 2026 21:49 Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" 10 Eyl 2026 21:21