Güney Kıbrıs’ta “elektronik harbe karşı dayanıklı” İHA’lar üretiliyor

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta 2018’den beri insansız hava ve deniz araçları üretimi yapan “Swarmly Aero” isimli şirketin müdürü Gary Rafalovsky, ürettikleri yeni insansız hava araçlarının elektronik harbe karşı dayanıklı olduğunu söyledi.
Şirketin üretim tesislerini gezen Fileleftheros “Kıbrıs’ta Yeni Nesil Savunma ‘İnşa Ediliyor’” başlıklı haberinde, üretilen ürünleri de yansıtan bazı fotoğraflar yayımladı.
Gazete Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) topçu birliği için iki “H-10 Poseidon” insansız hava aracı (İHA) hediye ettiğini hatırlattığı şirketin, yeni İHA’larını “düşman elektromanyetik ortamında çalışmaya devam edebilecek şekilde tasarlayıp gerçek şartlar altında denemekte olduğunu yazdı.
Şirketin insansız yüzey araçları (İDA) da ürettiğini yazan gazeteye göre, Rafalovsky ürettikleri İDA’ların Kıbrıs Rum yönetiminin sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesinin” (MEB) gözetim ve/veya denetiminde kullanılabileceğini söyledi. İDA’ların ayrıca caydırıcı veya acil müdahale rolü oynayabileceğini, operasyonel yük taşıyabileceğini ve “çok yönlü savunma mimarisinin parçası olarak ada çevresinde konuşlandırılabileceğini” anlattı. İHA’ların geniş görüş alanı sağlayabileceğini, İDA’larını da tepki veya iletişim rölesi olarak çalışarak, yüzlerce kilometrekarelik alanı kapsayabilecek yoğun bir koruma ağı oluşturabileceğini söyledi.
Rafalovsky, Güney Kıbrıs’ın, tarihinde ilk kez “kendisine yönelik herhangi düşman askeri faaliyetine karşı caydırıcılık geliştirme fırsatı bulunduğunu, bu fırsatı değerlendirip değerlendirmeyeceğine Kıbrıs Rum yönetiminin karar vereceğini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Nazlı "Fatura halka kesilirken büyük sermaye korunuyor"
Kılınç “SAMTAY Vakfı olarak bilgiye erişimi ücretsiz kütüphanelerle yaygınlaştırıyoruz”
Operanın Genç Yetenekleri Bellapais Manastırı'nda konser verdi
Müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlaması yönündeki açıklamalar yeni tartışmalara neden oldu
Üstel “UBP ilk seçimde eser ve hizmet siyasetini tüm beldelerle de buluşturacak”
Gençlik Fotoğraf Sergisi Bedesten'de ziyarete açıldı
İsrail'in onay vermemesi nedeniyle Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi
BM Genel sekreterinin TC-AB ilişkilerini Kıbrıs sorununda sağlanacak ilerlemeye bağlama girişimi zorlayıcı iddiası
KTTB tıp ve diş hekimliği uzmanlık belgelerini onaylamama kararı aldı



