Güney Kıbrıs’ta 805 üründe yüzde 10,6'lık fiyat artışı!

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta Tüketiciler Derneği'nin, temmuzun ikinci yarısında bazı tüketim ürünlerinde artış tespit ettiği belirtildi.
Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, Tüketiciler Derneği açıklamasında 16-31 temmuz tarihleri arasında “e-kalathi” platformundaki ürün fiyatlarını değerlendirdi.
Gazete bu dönemde 805 üründe ortalama yüzde 10,6 artış; 908 üründe ise ortalama yüzde 11,9 azalma gözlemlendiğini yazdı.
Gazete Tüketiciler Derneği'ne dayanarak en büyük artışın yüzde 7,6 ile donmuş makarna, yüzde 6,6 ile meyve suları, yüzde 6,3 ile çikolata ve makarnada gözlemlendiğini belirtti.
31 Temmuz’da 12 süpermarketteki 177 ortak üründe yapılan araştırmada, toplam maliyetlerinde yüzde 15,8'lik fark gözlemlendiği kaydedildi.
Öte yandan en fazla sayıda ürüne sahip olan beş süpermarket arasındaki farkın “e-kalathi”deki toplam 327 ortak ürün baz alındığında yüzde 7,6 olduğu belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı!
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı!
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var
Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak
Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var


