Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) Çeler “Ak güvercin Meclis’te yerini alacak” Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu İncirli “Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğiz” CHP'de iki belediye başkanının ihracı istendi Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı Hristodulidis Holguin ile görüştü Elma, domates ve marullar imha edildi! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) Çeler “Ak güvercin Meclis’te yerini alacak” Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu İncirli “Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğiz” CHP'de iki belediye başkanının ihracı istendi Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı Hristodulidis Holguin ile görüştü Elma, domates ve marullar imha edildi!
Dolar
Euro
Sterlin

Güney Kıbrıs "safepass" açıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güney Kıbrıs "safepass" açıldı

Güney Kıbrıs iki haftalık kapanmanın ardından bugün “SafePass” olarak isimlendirilen yeni kurallarla açıldı.
Politis ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta Korona virüs vakalarının artması sonrasında yürürlüğe konan iki haftalık kapanma sürecinin dün tamamlandığını, açılımın ise “SafePass” adı verilen yeni kurallarla bugün başladığını yazdılar.

Gazete; “SafePass’la Açılıyoruz, Kuyruklarda Bekleyiş” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, bugünden itibaren perakende ticaret, okullar, restoran ve kafelerin açılacaklarını, sokağa çıkma yasağının ise gece 21:00 değil 23:00’dan itibaren uygulanacağını yazdı.

Gazete, açılım kuralları gereği aşı yaptırmamış veya aşının ilk dozunu olmalarının üzerinden 3 hafta geçmemiş kişilerin dün PCR veya hızlı test yaptırabilmek adına test merkezlerinde yoğun kalabalık ve kuyruklar oluşturduklarını belirtirken, test yaptırmak isteyenlerin bekleme sürelerinin iki saate kadar çıktığını aktardı.

Güney Kıbrıs’ta yaklaşık 5 aydır uygulamada olan, dolaşım izni için SMS atma uygulamasının da sonlandığını, deniz kenarları, açık pazarlar, kuaförler, güzellik merkezleri, şans oyunları merkezleri ve küçük mağazalara girişte PCR veya hızlı teste gerek olmadığını vurgulayan gazete, restoranlar ve kafelerin dış mekanları ile alışveriş merkezleri ve büyük mağazalara girişlerin ise sadece “safepass”la mümkün olabileceğini belirtti.

Öğretmen ve öğrencilerin de hızlı test yaptırmak şartıyla okullarına döndüklerini, 18 yaş altı spor faaliyetlerinin başladığı ve yüzme havuzlarının da açıldığı vurgulanan haberde çalışma hayatında ise, kamuda, elzem yerler dışında, uzaktan çalışma, özel sektörde ise çalışanların yüzde 30’unun işbaşı yapması uygulamasının sürdüğü ifade edildi.

Gazete bir diğer haberinde ise, aşı programının devam etmekte olduğunu, bu haftadan itibaren 20-29 yaş arasındaki kişilerin aşılanmasının beklendiğini aktardı.

AŞI OLAN TURİSTLERE KARANTİNA YOK

Gazete bir diğer haberinde ise, Güney Kıbrıs’ın turizm sektörünün yaşadığı büyük kayıp sonrasında hedefin bu yazın kurtarılması olduğunu, bugünden itibaren yürürlüğe girecek yeni uygulamanın umutları arttırdığını yazdı.
AB ve AB dışı ülkelerden gelecek turistlerin aşı programlarını tamamlamış olmaları durumunda herhangi bir karantina veya PCR testi uygulamasına maruz kalmayacaklarını belirten gazete, turistlerin Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış tüm aşılar ve Rusya’nın “Sputnik” aşısını yaptırmış olmalarının yeterli olacağını vurguladı.
Habere göre, Güney Kıbrıs’a gidecek olanlar yanlarında, yazılı veya elektronik ortamda,  “CyprusFlightPass” belgesini bulundurmak zorundalar.

Gazete, İsrail ve Rusya’dan turist akışının başladığını, İskandinav ülkelerinden de charter seferlerin başlamasının gündemde olduğunu belirtirken, İngiltere’den turist gelişlerinin ise İngiliz hükümetinin alacağı kararlar ve Güney Kıbrıs’ın Korona tablosunun etkili olacağını ifade etti.

TAK

Benzer haberler

Featured
KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" 2026-06-13 10:42:00 Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor 2026-06-13 10:32:00 “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı 2026-06-13 10:25:00 FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı 2026-06-13 10:04:00 Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! 2026-06-13 09:46:00 Gaziantep'te korkutan deprem! 2026-06-13 09:06:00 Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı 2026-06-13 08:57:00 ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı 2026-06-13 08:26:00 En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) 2026-06-13 08:09:00