Güney Kıbrıs limanlarına sığınan Sumud filosu teknelerinden biri Ay. Napa marinasına çekildi

Voice Kıbrıs Haber
İsrail güçlerinin düzenlediği saldırıdan kaçmayı başaran ve Larnaka ve Baf limanlarına sığınan Küresel Sumud Filosu’ndan iki tekneden birinin Ay. Napa Marinası’na çekildiği, diğerinin seyir talebine onay verildiği haber verildi.
Fileleftheros, Larnaka Limanı’na 2 Ekim Perşembe gecesi sığınan ve daha önce adı açıklanmayan Sumud filosu üyesi “Summertime Jong”un 3 Ekim’de Ay. Napa Marinası'na çekildiğini yazdı.
Ay. Napa Marinası müdürüne dayandırılan habere göre, Larnaka Limanı’na büyük cruise gemisi yanaşacak olması gerekçesiyle marinaya çekilen teknenin ne kadar marinada kalacağı belli değil.
Kıbrıs Rum Liman Başkanlığı yetkilisi ise Baf Limanı’na sığınan “Şirin” isimli teknenin, demir almak ve denize açılma talebinin onaylandığını belirtti.
Haberde, teknenin denize açılıp açılmadığına dair bilgi verilmedi.
Benzer haberler
Featured
Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor
Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor”
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026)
Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim”
Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı”
Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü
Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak"
Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz"
Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti



