Güney Kıbrıs ile İsrail arasında teçhizat ve araştırma konusunda iş birliği

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki savunma iş birliğinin, Kıbrıs Rum Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Andreas Lukas’ın bu ülkeye yaptığı resmi ziyaretle, yeniden teyit edildiği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Andreas Lukas’ın ve beraberindeki heyetin, 21-24 Mart tarihlerinde İsrail’e gerçekleştirdiği resmi temaslara yer verdi.
Lukas’ın, İsrail Uluslararası Savunma İş birliği (SIBAT) Müdürü Yair Kulas’ın daveti üzerine bu ziyareti yaptığını yazan gazete, Lukas’ın, temasları sırasında teçhizat, araştırma ve kalkınma alanlarında iş birliği yapılması konusunu da derinlemesine ele aldığını belirtti.
Habere göre Lukas, İsrail Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Amir Eshel ile de bir araya geldi.
Lukas’ın temaslarında iki ülke arasındaki savunma iş birliğinin önemi vurgulanırken, geniş bölgedeki güvenlik sorunları da ele alındı.
Rum heyet temasları çerçevesinde İsrail savunma sanayi şirketlerini de ziyaret ederek, şirketlerin olanakları konusunda ayrıntılı bilgi aldı.
Rum heyet ayrıca Yad Vashem Anıtı, Kudüs Patrikhanesi ile Kutsal Kabir Kilisesi’ni de ziyaret etti.
Benzer haberler
Featured
Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek
Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik"
Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış"
Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
İncirli "Lafla peynir gemisi yürümez"
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 3 yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti
Arıklı "Siz konuşmaya, vatandaş çile çekmeye devam etsin"
Sivil Havacılık Değişiklik Yasa Tasarısı onaylanarak Genel Kurula sevk edildi
Nöbetçi eczaneler (29 Haziran 2026)



