Güney Kıbrıs, acil durum sığınaklarını açtı, Sivil Savunma’yı harekete geçirdi

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs İçişleri Bakanlığı, Ağrotur’da İngiliz üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısının ardından, durumun istikrarsızlaşması ve Ağrotur sakinlerinin tahliye edilmesi üzerine, Sivil Savunma güçlerini harekete geçirdi ve acil durum sığınakları açtı.
Bakanlık, Sivil Savunma güçlerinin olayın ilk anından itibaren harekete geçirildiğini ve bölgeye sakinlere yardım sağlamak için güçler gönderdiğini belirtti.
Sivil Savunma ekipleri, sakinleri bilgilendirmek ve geçici konaklama tesislerine taşınmak isteyenlere yardımcı olmak için Ağrotur bölgesinde hazır bulunmaya devam ediyor.
Bakanlık, yerel yetkililer ve İngiliz Üsleri yönetimiyle sürekli iletişim ve koordinasyon halinde olduklarını ve çabaları desteklediklerini belirtti.
Bölgedeki durumun istikrarsız ve değişken olması nedeniyle, bakanlık etkilenen bölgelerde sirenlerin çalabileceği ve halkı en yakın sığınağa yönlendirmek için radyo ve televizyon dahil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla duyurular yapılacağı konusunda uyarıda bulundu.
Sığınaklar, SafeCY uygulaması veya Sivil Savunma Genel İdaresi Operasyon Kontrol Merkezi'nden 22 403 451 veya 22 403 452 numaralı telefonlardan öğrenilebiliyor. Yakınlarda sığınak yoksa, halka evlerinin veya iş yerlerinin içinde, örneğin yer altı otoparkları ve sağlam duvarlı odalar gibi güvenli bir yerde kalmaları tavsiye edildi.
( Kaynak: In-cyprus)
Benzer haberler
Featured
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor"
El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek
Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026)
Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı
İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı
Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir”
Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı
“Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı


