Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı! Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Güney Kıbrıs 2025 yılının ilk çeyreğinde yabancı turist konaklamalarında ikinci sırada

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Güney Kıbrıs 2025 yılının ilk çeyreğinde yabancı turist konaklamalarında ikinci sırada

Güney Kıbrıs, 2025'in ilk çeyreğinde Avrupa Birliği'nde yabancı turistlerin gecelemelerinde ikinci en yüksek payı elde etti.

Alithia gazetesi, Avrupa Birliği (AB) İstatistik Kurumu Eurostat’ın turistik konaklamalarla ilgili verilere dayandırdığı haberinde, Güney Kıbrıs'ta bu yılın ilk üç ayında konaklayan yabanı turist oranın yüzde 85.7 olduğunu yazdı.

Malta, yabancı turistlerin gecelemelerinde yüzde 91,2'lik payla AB üye ülkelerinde ilk sırada yer aldı. İkinci sıradaki Kıbrıs’ın ardından Lüksemburg yüzde 80.4 oranındaki yabancı turist gecelemesiyle üçüncü sıraya yerleşti. Yüzde 18,6 ile yabancı turist gecelemelerinde en düşük paya sahip Polonya’yı yüzde 20,1 ile Romanya, yüzde 20,2 Almanya izledi.

AB genelinde 3 aylık toplam gecelemelerin yüzde 45.6’sını oluşturan yabancı turist gecelemeleri, 2024'ün ilk çeyreğine kıyasla yüzde 1,1 oranında artarken, yurt içi gecelemeleri yüzde 1,3 oranında düştü. Letonya, yabancı ziyaretçilerin gecelik konaklamalarında yüzde 18,5 ile en büyük artışı kaydederken, onu yüzde 17,2 ile Malta ve yüzde 10,6 ile Finlandiya takip etti.

Benzer haberler

Featured
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı 2026-07-06 22:07:22 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı 2026-07-06 22:00:17 Fransa kırmızı alarmda 2026-07-06 21:50:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) 2026-07-06 21:46:37 Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" 2026-07-06 21:35:47 Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı 2026-07-06 21:30:54 Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor 2026-07-06 21:23:06 İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor 2026-07-06 21:13:10 Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak 2026-07-06 21:07:53