Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Akbaşak “Tam gün eğitim için öğrencilere sağlıklı öğün imkânı sağlanmalı” Lefkoşa’da Meme Kanseri Farkındalık etkinliği düzenlendi Kıbrıs konusunda süreç New York’tan Lefkoşa’ya taşındı En fazla yağış Yeşilırmak'ta KTTO Valensiya’da Eurochambres Kongresi’ne katıldı Schengen'e katılım sürecinde iki kritik endişe Batı Nil Virüsü vakaları sonrası sinek ilacı ürünlerine denetim Arıklı “Sosyal Sigortaları da Maliye’nin durumuna düşürmeyin” Fizyoterapistler Derneği “Yaş almak, yaşamın dışında kalmak değildir” Meteoroloji'den 11:00-17:00 saatleri arası kuvvetli yağış uyarısı KKTC 15 Kasım’da 5G’ye geçiyor Borsa güne yüzde 0,66 yükselişle başladı Curiosity, Mars'taki 5.000inci gününü renkli fotoğrafla kutladı Ertuğruloğlu "Kıbrıslı Rumlarla yeni bir ortaklık kurma seçeneği yok” Yaşlı Hakları Derneği’nden yetkililere çağrı “Vaat değil, yasa ve icraat bekliyoruz” “Opera’ya Yolculuk” konseri yarın akşam yapılacak Küresel piyasalar Fed faiz bekleyişiyle karışık seyrediyor Erhürman “Yakınlaşma belgesi müzakereler başlayınca verilecek” Bilim insanlarından okyanuslar konusunda şimdiye kadarki en sert uyarı Altın yatırımcısına ABD'den iyi haber Akbaşak “Tam gün eğitim için öğrencilere sağlıklı öğün imkânı sağlanmalı” Lefkoşa’da Meme Kanseri Farkındalık etkinliği düzenlendi Kıbrıs konusunda süreç New York’tan Lefkoşa’ya taşındı En fazla yağış Yeşilırmak'ta KTTO Valensiya’da Eurochambres Kongresi’ne katıldı Schengen'e katılım sürecinde iki kritik endişe Batı Nil Virüsü vakaları sonrası sinek ilacı ürünlerine denetim Arıklı “Sosyal Sigortaları da Maliye’nin durumuna düşürmeyin” Fizyoterapistler Derneği “Yaş almak, yaşamın dışında kalmak değildir” Meteoroloji'den 11:00-17:00 saatleri arası kuvvetli yağış uyarısı KKTC 15 Kasım’da 5G’ye geçiyor Borsa güne yüzde 0,66 yükselişle başladı Curiosity, Mars'taki 5.000inci gününü renkli fotoğrafla kutladı Ertuğruloğlu "Kıbrıslı Rumlarla yeni bir ortaklık kurma seçeneği yok” Yaşlı Hakları Derneği’nden yetkililere çağrı “Vaat değil, yasa ve icraat bekliyoruz” “Opera’ya Yolculuk” konseri yarın akşam yapılacak Küresel piyasalar Fed faiz bekleyişiyle karışık seyrediyor Erhürman “Yakınlaşma belgesi müzakereler başlayınca verilecek” Bilim insanlarından okyanuslar konusunda şimdiye kadarki en sert uyarı Altın yatırımcısına ABD'den iyi haber
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Güney görüşlerini içeren mektubu gönderdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Güney görüşlerini içeren mektubu gönderdi
Reklam

Rum basını, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın, Guterres’in, Kıbrıs’ta görev yapan BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) görev süresinin uzatılması ve iyi niyet misyonuna ilişkin raporu konusunda 20 Temmuz’da BM Güvenlik Konseyi’ni bilgilendireceğini, Güney Kıbrıs'ın ise, taraflardan bu çerçevede talep edilen mektubunu hazırlayarak gönderdiğini yazdı.

Politis gazetesi, “Türkiye Başka Akıncı Başka – Kıbrıs Rum Tarafı Türkiye ile Akıncı’nın Farklı Oldukları Mesajını Gönderiyor - Başkan Türk Kışkırtmalarına Tüm Açılarıyla Değindi” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Kıbrıs’taki tarafların, Barış Gücü UNFICYP’in görev süresinin yinelenmesine ilişkin raporda yer alması öngörülen görüşlerini yazılı sunduklarını iddia etti. Gazete, BM Güvenlik Konseyi’nin, UNFICYP’in görev süresinin uzatıldığı geçtiğimiz Ocak ayında, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk tarafından yazılı görüşler sunmalarını talep ettiğini hatırlatarak, Kıbrıs Rum tarafının görüşlerini Haziran ayında Spehar’a iletildiğini belirtti. Gazete, Kıbrıs Rum tarafının mektubunda, “Koronavirüs salgını ve sözde Türk kışkırtmalarının Kıbrıs sorununda ortamın iyileşmesine imkan sağlamadığını” iddia ederek “Türkiye ve adadaki Türk askerinin, Anastasiadis ve Akıncı’nın çabalarına karşın iyi ortamın oluşmasını engelleyen eylemlerde bulunduğu” mesajını verdiğini vurguladı. Türkiye ve KKTC hükümetinin, kapalı bölge Maraş’ın açılması yönündeki eylemlerinin de, müzakerelerin yeniden başlaması koşullarının oluşmasına imkan tanımayan bir ortamın oluşmasına sebep olduğu iddia edilen mektupta, Türk askerinin ara bölgede gerçekleştirdiği iddia edilen ihlallere de değiniliyor. Gazete, Kıbrıs Rum tarafının mektubunda değindiği olumsuz unsurların yanı sıra olumlu unsurlara da yer verdiğini aktardı. Habere göre mektupta, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile teknik komiteler arasındaki iş birlikleri olumlu unsurlar olarak yansıtıldı. Tarafların, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi çerçevesinde düzeni olarak telekonferans yöntemiyle toplantılar gerçekleştirdiği belirtilirken Akıncı ve Anastasiadis’in telefon görüşmelerinin, Kıbrıs Türk tarafında ilaç ve koruyucu malzeme gönderilmesiyle sonuçlandığı ifade edildi. Sınır kapılarının karşılıklı geçişlere açılması konusunda varılan görüş birliğine de değinilen mektupta, insani konular ve KKTC’deki yangınların söndürülmesinde yapılan iş birliğine de vurgu yapıldı. Gazete, Kıbrıs Rum tarafının mektubunda ayrıca, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlamasına hazır olunduğu ancak yaşanmakta olan gelişmelerin, müzakerelerin yeniden başlamasını Ekim sonrasına ertelediğinin belirtildiğini aktardı. Gazete, UNFICYP raporunun, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk tarafının mektuplarıyla birlikte 10 Temmuz’da yayınlanmasının, 29 Temmuz tarihinde ise oylamaya sunulmasının beklendiğini vurguladı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Akbaşak “Tam gün eğitim için öğrencilere sağlıklı öğün imkânı sağlanmalı” 1 Eki 2026 12:27 Lefkoşa’da Meme Kanseri Farkındalık etkinliği düzenlendi 1 Eki 2026 12:13 Kıbrıs konusunda süreç New York’tan Lefkoşa’ya taşındı 1 Eki 2026 12:06 En fazla yağış Yeşilırmak'ta 1 Eki 2026 11:48 KTTO Valensiya’da Eurochambres Kongresi’ne katıldı 1 Eki 2026 11:45 Schengen'e katılım sürecinde iki kritik endişe 1 Eki 2026 11:21 Batı Nil Virüsü vakaları sonrası sinek ilacı ürünlerine denetim 1 Eki 2026 11:19 Arıklı “Sosyal Sigortaları da Maliye’nin durumuna düşürmeyin” 1 Eki 2026 11:15 Fizyoterapistler Derneği “Yaş almak, yaşamın dışında kalmak değildir” 1 Eki 2026 11:12