Güney'deki belediyeler 3 saatlik uyarı grevi yaptı

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’taki belediyelerin dün 3 saatlik grev yaptığı belirtildi.
Haravgi gazetesi, belediyelerin 09.00-12.00 saatleri arasında yaptığı grevle hükümete Yerel Yönetim Reformu'nun maliyetinin vatandaşlara yüklenemeyeceği konusunda güçlü bir mesaj verdiğini yazdı.
Gazete, greve çalışanların ve sendikal örgütlerin yanı sıra milletvekillerinin de destek verdiğini belirtti.
Haberde grevin sadece Belediyeler Birliği ile İçişleri Bakanlığı arasındaki ekonomik anlaşmazlık olmadığı ifade edilerek, kitlesel katılımın grevin belediye vergileri, hizmet kalitesi ve vatandaşın günlük hayatıyla alakalı olduğunu gösterdiği de kaydedildi.
Belediyelere verilen devlet desteğinin artırılması ve bu mekanizmanın kalıcı ve kurumsal hale getirilmesinin istediğini yazan gazete, belediyelerin artan yetkilere ilişkin yeterli kaynak talep ettiğini, ücret artışı ve hizmet değerinin düşürülmesini de kabul etmediğini ifade etti.
Habere göre Belediyeler Birliği Başkanı ve Larnaka Belediye Başkanı Andreas Viras açıklamasında grevin vatandaşların yararına olduğunu söyleyerek, hedefin yeni belediye vergilerini önlemek olduğunu kaydetti.
Lefkoşa Kıbrıs Rum Belediye Başkanı Haralambos Pruncos ile Limasol Belediye Başkanı Yannis Armeftis belediyelerin ciddi ekonomik baskı altında olduğunu kaydederek, bununla ilgili unsurları paylaştı.
Benzer haberler
Featured
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz"
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı
Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı
24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı




