Güney Afrika'daki helikopter kazasından penguen sorumlu tutuldu

Voice Kıbrıs Haber
Güney Afrika'da ocak ayında meydana gelen bir helikopter kazasının sorumlusunun, karton bir kutu içindeki penguen olduğu açıklandı.
Yakın zamanda yayınlanan bir hükümet raporuna göre, Robinson R44 Raven II tipi helikopterdeki bir yolcu, içinde penguen olan kutuyu tutuyordu.
Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi'nin açıklamasına göre, kutunun kayması sonucu kaza yaşandı.
Helikopter yaklaşık 15 metre yükseklikteyken, karton kutu sağa doğru kayarak pilotun döngüsel pitch kontrol koluna düştü.
Raporda, bunun üzerine hava aracının yuvarlandığı, rotor kanatlarının yere çarptığı ve helikopterin sağ tarafı üzerine düştüğü ifade edildi.
Kazada, "Hava aracındaki yolcuların hiçbiri yaralanmazken, penguen de zarar görmedi" denildi.
Kazanın, ülkenin güneydoğu kıyısı açıklarında bir hava araştırması yapmak üzere yapılan bir gezi sırasında Bird Adası'nda meydana geldiği bildirildi.
Raporda, penguenin neden helikopterde olduğuna dair bir bilgi verilmezken, yalnızca araştırmayı yürüten bir uzmanın penguenin geri getirilmesini istediği ve pilotun bunu kabul ettiği belirtildi.
Havacılık otoritesi, pilotun kargo ile ilgili uygun prosedürleri izlemediğini tespit etti.
Pilotun bir inceleme yaptığı ancak "risk değerlendirme formunda penguenin karton bir kutu içinde taşınma niyetini belirtmeyi ihmal ettiği" kaydedildi.
Otorite, "Penguen için güvenli bir muhafaza olmaması tehlikeli bir durum yarattı" uyarısında bulundu.
Raporda, havacılık otoritesi, kazanın güvenlik kurallarına uymanın önemini açıkça gösterdiğini vurguladı.
Benzer haberler
Dünya
"Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham 117'inci yaşını kutladı
Belediye başkanını elektrikli bisiklet çaptı, bisiklet sürmek yasaklandı
Samanyolu'nun en hızlı yıldızı keşfedildi: Işık hızının yüzde sekizine ulaşıyor
Tarihi güçteki "Süper El Nino" ABD'de kış dengelerini değiştirecek
Belçika'daki büyük orman yangını 7. gününde kontrol altına alındı
Almanya'da aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 14 bine yükseldi
Trump, yıl sonuna doğru Kuzey Kore lideri Kim ile görüşebileceğini açıkladı
Endonezya'da bir deprem daha
NASA'nın batmakta olan uzay teleskobunu kurtarma görevi başarısızlıkla sonuçlandı


