Güneş'te son yılların en büyük patlaması meydana geldi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Gezegenimiz Dünya'nın yer aldığı Güneş Sistemi'nin tek yıldızı konumunda olan Güneş'te son yılların en büyük patlaması meydana geldi. Benzer büyüklükte bir patlama en son 3 yıl önce meydana gelmişti.
Pazar günü, Güneş'te son 3 yılın en büyük patlaması meydana geldi. Independent'ta yer alan habere göre, M4,4 (Orta büyüklükte patlama) büyüklüğündeki patlama morötesi ve X-ışını saçtı.
Aynı habere göre, patlamanın saçtığı morötesi ve X-ışını radyasyonu, Dünya atmosferinin üst bölgesini iyonlaştırdı.
Güneş, geçtiğimiz dönemde genelde bunun gibi büyük patlamaları beraberinde getiren yeni bir döneme girmişti.
Uluslararası uzmanların yer aldığı 25. Güneş Döngüsü Tahmin Paneli’nin (Solar Cycle 25 Prediction Panel) yaptığı açıklamaya göre, yeni döngü, Aralık 2019’da başladı.
Uzmanların tahminlerine göre 25. döngü, son 11 yıldır yaşadığımız koşullarla çok benzer seyredecek.
Panelde konuşan ve fizikçi Lisa Upton, 24'üncü döngünün son 100 yılda kaydedilen en zayıf döngü olduğunun altını çizdi.
(NTV)
Bir sonraki Solar Maximum evresinin ise (Güneş’in en yüksek aktiviteye ulaştığı evre) 2025’te yaşanacağı tahmin ediliyor.
Benzer haberler
Dünya
İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü
Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı
Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü
Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı
ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti
Yunanistan'da 24 saatte 60 yangın çıktı, bir yerleşim yeri tahliye edildi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yaklaştı
İran ve ABD arasındaki müzakerelerin 11 Temmuz'da Pakistan'da devam edeceği iddia edildi
Rusya "Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği hava saldırıları cevapsız kalmayacak"



