Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı!
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

GSI projesi gündemden düşmüyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
GSI projesi gündemden düşmüyor
Reklam

Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasında elektrik bağlantı projesine (GSI) yönelik haberler Kıbrıs Rum basınında yer almaya devam ediyor. Fileleftheros gazetesi RAEK: “Size Ödeme Yapacağız Sayın Manusakis” başlıklı haberinde Great Sea Interconnector -GSI yüklenicisi Yunanistan Bağımsız Elektrik Nakil Otoritesi ADMİE Başkanı Manos Manusakis’in, Yunan kamuoyunu; Güney Kıbrıs’taki Enerji Düzenleme Kurulu RAEK’in elektrik bağlantısına ilişkin yükümlüklerini yerine getirmeyi reddettiği şeklinde inandırmaya çalıştığını ancak durumun farklı olduğunu yazdı. Bazı Yunan basının dün, “RAEK’in; ADMİE’nin proje için yapılan ödemeler konusunda teslim ettiği verileri, bağımsız bir ortağına verdiğini ve verilerin doğruluğuna ilişkin görüşünü beklediği” şeklinde haberlerin yer aldığını yazan gazete elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak RAEK’in, ADMİE Başkanı Manusakis’e, çarşamba günü gerçekleştirilen çevirim içi konferansta onaylanmış giderler karşısındaki hak ettiği gelirin ödenmesine ilişkin prosedürü tamamlama konusundaki iyi niyetini dile getirdiğini belirtti. Habere göre RAEK, iş birliği içerisinde olduğu denetim ofisine ADMİE’nin sunduğu verileri verdiğini ve bunun kontrolü ile ödeme yapılması sürecinin uygulanması için yeşil ışık beklediğini teyit etti. Gazete bu denetim sürecinin birkaç gün sürebileceğini ve büyük bir olasılıkla RAEK’in gelecek hafta, elektrik tüketicilerinin faturalarının borçlandırılması sürecini başlatacağını da yazdı. -Miçotakis’ten GSI açıklaması Fileleftheros gazetesi aynı haberinin içerisinde Yunanistan Başbakanı Konstantinos Miçotakis’in bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada GSI konusundan da bahsettiğini yazdı. Habere göre Miçotakis, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki elektrik bağlantısı projesinin her durumda, jeopolitik koşulların uygun olduğu ayrıca Güney Kıbrıs ile askıda kalan konular kapandığı zaman, ileriye götürüleceğine dair inancını dile getirdi. Bağlantının jeopolitik uzantısı konusunda Miçotakis, “Şu veya bu şekilde proje gerçekleştirilecek.” ifadesini kullandı. Miçotakis açıklamasında ayrıca kendileri için kabul edilemez olan bazı soru işaretlerini gündeme getirdiğini bununla birlikte Türkiye’nin bir yandan AB’ye yaklaşması diğer yandan da bir Avrupa projesini engellemesinin de mümkün olmadığını söyledi.

Benzer haberler

Featured
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi 25 Eki 2026 20:37 Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir 25 Eki 2026 20:14 Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı 25 Eki 2026 20:06 Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı 25 Eki 2026 19:59 ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom 25 Eki 2026 19:06 İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" 25 Eki 2026 18:37 Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı 25 Eki 2026 18:31 Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi 25 Eki 2026 18:18 YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor 25 Eki 2026 18:09