"Görev gereği olmadıkça bu yasağa uyulması son derece önemlidir"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Covid 19 virüsü ile mücadele kapsamında bu gece yarısından sonra uygulanacak kısmi sokağa çıkma yasağı diğer bazı sektörlerde olduğu gibi basın ve yayın kuruluşlarında görev yapanları kapsamayacağını duyurdu.
Duyuruda, "birlikte tüm basın emekçilerimizin de, virüsle verilen toplumsal mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için GÖREV GEREĞİ OLMADIKÇA bu yasağa uyması son derece önemlidir" denildi, şu ifadelere yer verildi: "Öte yandan hem devlet kurumlarının hem de medya kuruluşlarının virüs konusunda tedbirlerini gözden geçirmelerini öneriyoruz. Bu çerçevede aşağıdaki ve benzeri önlemler basın emekçilerimizi, yakınlarını ve tüm toplumu Corona virüsünden korumakta katkı sağlayabilecektir:- Kurumlar çalışma saatlerini yeniden düzenleyerek, insan temasını asgariye indirebilir.
- Çok zaruri olmadıkça dış çekim, röportaj, ikili veya çoklu programlar vb askıya alınabilir.
- Kamu kurum ve kuruluşları kamuoyuna dönük açıklamalarını tek elden ve kendi imkanlarıyla servis ederek (video, canlı yayın vb) yakın teması azaltabilir.
Benzer haberler
Featured
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı"
İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026)
Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz”
BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı"
Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı!
Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum"
BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı
Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk”



