Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil” Avusturya Şansölyesi Stocker yarın Türkiye'ye gidecek Apple ile CXMT güçlerini birleştiriyor Taçoy’dan Erhürman’a çağrı “Kıbrıs Rum tarafının AB ve BM’yi kullanarak kurmaya çalıştığı tezgaha izin vermeyiniz” Menelau “Guterres’in çabası federasyon çerçevesindedir" KHK Öğretmenlik Sınavları tamamlandı Görgüner “Kuzey Kıbrıs’ın sorunu göç alması değil, göçü yönetememesi” Öztürkler "Kıbrıs’ta iki halk, iki demokrasi ve iki devlet vardır" Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil” Avusturya Şansölyesi Stocker yarın Türkiye'ye gidecek Apple ile CXMT güçlerini birleştiriyor Taçoy’dan Erhürman’a çağrı “Kıbrıs Rum tarafının AB ve BM’yi kullanarak kurmaya çalıştığı tezgaha izin vermeyiniz” Menelau “Guterres’in çabası federasyon çerçevesindedir" KHK Öğretmenlik Sınavları tamamlandı Görgüner “Kuzey Kıbrıs’ın sorunu göç alması değil, göçü yönetememesi” Öztürkler "Kıbrıs’ta iki halk, iki demokrasi ve iki devlet vardır"
Dolar
Euro
Sterlin

Google'da bu altı kelimeyi aratan virüs kapıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Google'da bu altı kelimeyi aratan virüs kapıyor

Bir siber güvenlik firması özellikle kedilere ilgi duyan kullanıcıları hedef alan yeni bir hack (kişisel veya kurumsal verilere yetkisiz erişim sağlamak) saldırısına karşı uyarıda bulundu. "SEO zehirlenmesi" yöntemiyle Google sonuçlarında üst sıralara çıkmayı amaçlayan hacker'lar'ın Google'da aratıldığında kullanıcıları zararlı yazılımlara yönlendiren o altı kelimesi... Bilgisayar korsanları belirli bir Google aramasının sonuçlarını ele geçirmek için karmaşık bir araç seti kullandı. Siber güvenlik firması Sophos, bilgisayar korsanları belirli bir Google aramasının sonuçlarını ele geçirmek için yeni ve karmaşık bir araç seti geliştirdiklerini açıklayarak uyarıda bulundu. Uzmanlara göre söz konusu virüs bilgisayarınıza bir kez girdiğinde bilgilerinizin çalınması an meselesi... İŞTE O TEHLİKELİ KELİMELER... İngilizcesi altı kelime olan "Bengal kedileri Avustralya'da yasal mı?" (Are Bengal Cats legal in Australia?) aramasını yapan kişilerin bu aramada çıkan ve bir çevrimiçi kedi forumuna giden bir bağlantı aracılığıyla virüs kaptıkları belirlendi. Ancak Avustralya'da yaşamıyorsanız ve egzotik kedilere ilgi duymuyorsanız büyük olasılıkla tehlikede değilsiniz. Yine de söz konusu "tehlikeli kelimeyi" bilmenizde yarar var. Daily Mail'in haberine göre saldırıyı ifşa eden bir blog yazısında "Kurbanlar genellikle kötü amaçlı reklam yazılımlarına veya meşru pazarlama kisvesi altında gizlenmiş bağlantılara tıklamaya teşvik ediliyor veya bu durumda bunun için son derece meşru bir Google araması kullanıyorlar" uyarısı yaptı. Habere bilgi veren uzmanlara göre bilgisayar korsanları, banka bilgileri gibi bilgileri çalabilen veya kullanıcıları kendi verilerinden mahrum bırakabilen daha güçlü araçları gizlice yüklemek için hedeflerinin bilgisayarlarına Gootloader (Windows tabanlı sistemlere saldırmak için tasarlanmış kötü amaçlı bir yazılım) bulaştırıyor. Bu yazılım yaklaşık on yıldır var ve daha önce Rus REvil fidye yazılımı çetesinin imzası olarak biliniyor. Korsanların bu yeni hack yöntemi arama motoru optimizasyonu (SEO) zehirlenmesi adı verilen bir teknik kullanılarak yapılıyor. SEO ZEHİRLENMESİ NEDİR? SEO zehirlenmesi, suçluların kontrol ettikleri WEB sitelerini sayfanın en üstüne taşımak için arama motoru sonuçlarını manipüle ettiği bir teknik. Bilgisayar korsanları, kontrol ettikleri siteleri sayfanın en üstüne taşımak için arama sonuçlarını manipüle eder. Tüketiciler arama motorlarındaki en iyi sonuçların güvenilir olduğunu varsaydıklarından, birçok kişi bu bağlantıları düşünmeden takip eder. Kötü amaçlı siteye girdikten sonra, kullanıcılar kişisel bilgilerini vermeye veya cihazlarına kötü amaçlı yazılım indirmeye ikna edilir. Alternatif olarak, bilgisayar korsanları banka veya hastane gibi güçlü bir kurumun ağlarına erişebilecekleri belirli yüksek değerli hedeflerin peşine düşebilir. Bu saldırıyı bu kadar garip yapan şey, bu gruplardan hiçbirini hedef almıyor gibi görünmesi.

Benzer haberler

Featured
Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 10 Ağu 2026 09:06 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu 10 Ağu 2026 08:46 Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor 10 Ağu 2026 08:28 Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır 10 Ağu 2026 08:24 Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) 10 Ağu 2026 08:16 Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) 10 Ağu 2026 08:08 İsrail Gazze planını reddetti 9 Ağu 2026 20:55 İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı 9 Ağu 2026 20:31 Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti 9 Ağu 2026 20:15