Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Borsa günü yüzde 1,43 değer kaybederek tamamladı U20 Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde atletlerimiz güzel sonuçlara imza attı Ekinci "Veri sızıntıları devletin siber güvenliğini sorgulatıyor" Yıldırım Köyü çöplüğünde rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı Küresel piyasalarda altının ons fiyatı 4 bin doların, bitcoin 60 bin doların altını gördü Tabipler Birliği'nden uzmanlık eğitimi uyarısı "Sistem yeniden kurulmalı" Candan’dan Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barış vurgusu Gençlik Fotoğraf Sergisi cuma günü Lefkoşa Bedesten’de açılıyor Cuma günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Özersay "Kıbrıs sorununun çözümünde umut tacirliğine değil gerçekçi yaklaşımlara ihtiyaç var" Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026) İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi! Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar” Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor" Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026) Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek” KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı Bir haftada 51 kaza, 17 yaralı! Borsa günü yüzde 1,43 değer kaybederek tamamladı U20 Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde atletlerimiz güzel sonuçlara imza attı Ekinci "Veri sızıntıları devletin siber güvenliğini sorgulatıyor" Yıldırım Köyü çöplüğünde rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı Küresel piyasalarda altının ons fiyatı 4 bin doların, bitcoin 60 bin doların altını gördü Tabipler Birliği'nden uzmanlık eğitimi uyarısı "Sistem yeniden kurulmalı" Candan’dan Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barış vurgusu Gençlik Fotoğraf Sergisi cuma günü Lefkoşa Bedesten’de açılıyor Cuma günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Özersay "Kıbrıs sorununun çözümünde umut tacirliğine değil gerçekçi yaklaşımlara ihtiyaç var" Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026) İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi! Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar” Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor" Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026) Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek” KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı Bir haftada 51 kaza, 17 yaralı!
Dolar
Euro
Sterlin

Google'da bu altı kelimeyi aratan virüs kapıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Google'da bu altı kelimeyi aratan virüs kapıyor

Bir siber güvenlik firması özellikle kedilere ilgi duyan kullanıcıları hedef alan yeni bir hack (kişisel veya kurumsal verilere yetkisiz erişim sağlamak) saldırısına karşı uyarıda bulundu. "SEO zehirlenmesi" yöntemiyle Google sonuçlarında üst sıralara çıkmayı amaçlayan hacker'lar'ın Google'da aratıldığında kullanıcıları zararlı yazılımlara yönlendiren o altı kelimesi... Bilgisayar korsanları belirli bir Google aramasının sonuçlarını ele geçirmek için karmaşık bir araç seti kullandı. Siber güvenlik firması Sophos, bilgisayar korsanları belirli bir Google aramasının sonuçlarını ele geçirmek için yeni ve karmaşık bir araç seti geliştirdiklerini açıklayarak uyarıda bulundu. Uzmanlara göre söz konusu virüs bilgisayarınıza bir kez girdiğinde bilgilerinizin çalınması an meselesi... İŞTE O TEHLİKELİ KELİMELER... İngilizcesi altı kelime olan "Bengal kedileri Avustralya'da yasal mı?" (Are Bengal Cats legal in Australia?) aramasını yapan kişilerin bu aramada çıkan ve bir çevrimiçi kedi forumuna giden bir bağlantı aracılığıyla virüs kaptıkları belirlendi. Ancak Avustralya'da yaşamıyorsanız ve egzotik kedilere ilgi duymuyorsanız büyük olasılıkla tehlikede değilsiniz. Yine de söz konusu "tehlikeli kelimeyi" bilmenizde yarar var. Daily Mail'in haberine göre saldırıyı ifşa eden bir blog yazısında "Kurbanlar genellikle kötü amaçlı reklam yazılımlarına veya meşru pazarlama kisvesi altında gizlenmiş bağlantılara tıklamaya teşvik ediliyor veya bu durumda bunun için son derece meşru bir Google araması kullanıyorlar" uyarısı yaptı. Habere bilgi veren uzmanlara göre bilgisayar korsanları, banka bilgileri gibi bilgileri çalabilen veya kullanıcıları kendi verilerinden mahrum bırakabilen daha güçlü araçları gizlice yüklemek için hedeflerinin bilgisayarlarına Gootloader (Windows tabanlı sistemlere saldırmak için tasarlanmış kötü amaçlı bir yazılım) bulaştırıyor. Bu yazılım yaklaşık on yıldır var ve daha önce Rus REvil fidye yazılımı çetesinin imzası olarak biliniyor. Korsanların bu yeni hack yöntemi arama motoru optimizasyonu (SEO) zehirlenmesi adı verilen bir teknik kullanılarak yapılıyor. SEO ZEHİRLENMESİ NEDİR? SEO zehirlenmesi, suçluların kontrol ettikleri WEB sitelerini sayfanın en üstüne taşımak için arama motoru sonuçlarını manipüle ettiği bir teknik. Bilgisayar korsanları, kontrol ettikleri siteleri sayfanın en üstüne taşımak için arama sonuçlarını manipüle eder. Tüketiciler arama motorlarındaki en iyi sonuçların güvenilir olduğunu varsaydıklarından, birçok kişi bu bağlantıları düşünmeden takip eder. Kötü amaçlı siteye girdikten sonra, kullanıcılar kişisel bilgilerini vermeye veya cihazlarına kötü amaçlı yazılım indirmeye ikna edilir. Alternatif olarak, bilgisayar korsanları banka veya hastane gibi güçlü bir kurumun ağlarına erişebilecekleri belirli yüksek değerli hedeflerin peşine düşebilir. Bu saldırıyı bu kadar garip yapan şey, bu gruplardan hiçbirini hedef almıyor gibi görünmesi.

Benzer haberler

Featured
Borsa günü yüzde 1,43 değer kaybederek tamamladı 2026-06-24 21:28:00 U20 Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde atletlerimiz güzel sonuçlara imza attı 2026-06-24 21:21:00 Ekinci "Veri sızıntıları devletin siber güvenliğini sorgulatıyor" 2026-06-24 21:13:00 Yıldırım Köyü çöplüğünde rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı 2026-06-24 21:04:00 Küresel piyasalarda altının ons fiyatı 4 bin doların, bitcoin 60 bin doların altını gördü 2026-06-24 21:00:00 Tabipler Birliği'nden uzmanlık eğitimi uyarısı "Sistem yeniden kurulmalı" 2026-06-24 20:56:00 Candan’dan Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barış vurgusu 2026-06-24 20:48:00 Gençlik Fotoğraf Sergisi cuma günü Lefkoşa Bedesten’de açılıyor 2026-06-24 20:25:00 Cuma günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-24 20:18:00