Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Google'a rekor ceza

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Google'a rekor ceza
Reklam

İnternet reklamcılığında dünyanın en fazla kazanan şirketlerinden olan Google, son 3 yılda Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımlar neticesinde 8,21 milyar euroluk para cezası ödedi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, küresel istatistik portalı Statista'nın verileri dikkate alındığında Google, dünya genelindeki dijital pazarın yüzde 32,3'ünü elinde bulunduruyor. Şirketin paylaştığı mali tablolara göre de geçen yıl 136,2 milyar dolarlık gelir elde ederken, bunun yüzde 85,3'ünü reklam yoluyla sağladı. Şirket, bu yılın ilk 9 ayı için ise 97,2 milyar dolarlık reklam geliri açıkladı. REKABET İHLALLERİYLE BAŞI DERTTE Son zamanlarda, sağladığı gelirin yanı sıra rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ödediği cezalarla da gündeme gelen Google, özellikle Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle milyar eurolarla ifade edilen cezalarla karşı karşıya kaldı. Google, 2016'da AB tarafından Android işletim sistemiyle piyasayı domine etmek ve rekabet kurallarına aykırı davranmakla suçlandı. AB, 2017'de şirkete internet alışverişlerinde rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2,42 milyar avro, 2018'de Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4,3 milyar avro, bu yıl da internet reklamlarıyla ilgili hizmeti AdSense'in rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1,49 milyar euro olmak üzere toplam 8,21 milyar euro para cezasına çarptırıldı. TÜRKİYE'DE DE CEZALANDIRILDI Şirketin faaliyetleri, Rekabet Kurulu tarafından da mercek altına alınırken, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.'den oluşan ekonomik bütünlük hakkında 9 Şubat 2017'de soruşturma başlatıldı. Kurul, söz konusu ekonomik bütünlüğün "mobil işletim sistemi ile mobil uygulama ve hizmetlerinin sunumuna ilişkin davranışlarının ve cihaz üreticileriyle imzaladıkları sözleşmelerin, rekabeti ihlal edip etmediğinin tespiti"ne yönelik yürütülen soruşturmada 93 milyon lira idari para cezası verilmesine hükmetti. Google, bu kararın ardından yaptığı açıklamada, "Rekabet Kurumu ile çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, bu çerçevede Türkiye'de, hızlı bir şekilde, kanunlarla uyumlu olarak çalışmanın önemine" işaret etti. Açıklamada, "İş ortaklarımızla temasa geçerek kendilerini Türkiye'de yeni çıkacak Android cihaz modellerini onaylamayı durdurmak zorunda olduğumuz doğrultusunda bilgilendirdik." ifadeleri kullanıldı. GOOGLE'IN SÖZLÜ SAVUNMASI 5 ŞUBAT 2020'DE Rekabet Kurumu da yaptığı açıklamada, "Google'ın daha önce uluslararası rekabet kurumları tarafından verilen cezalarda olduğu gibi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin" altını çizdi. Bu arada, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd Şti, Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 5 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin 27 Ocak 2020 mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekiyor. (AA)

Benzer haberler

Teknoloji
Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek 27 Eki 2026 09:56 Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi 24 Eki 2026 09:46 Dünyada siber güvenlik alarmı 22 Eki 2026 09:03 Yapay zekanın karanlık yüzü: Su ve elektrik sistemleri risk altında 22 Eki 2026 08:59 Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre 21 Eki 2026 21:26 ChatGPT şimdi de kripto para çaldı 20 Eki 2026 12:16 İnternet reklamlarında casus yazılım tehlikesi 19 Eki 2026 20:52 Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü 16 Eki 2026 20:31 Elon Musk, Uçan Tesla'yı tanıttı 16 Eki 2026 08:32