Gönendere’de "film çekimi" bölge halkını tedirgin etti

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye’nin resmi devlet kanalı TRT’nin, pandemi dönemi olmasına rağmen Gönendere’de film çekimi yapması bölge halkını tedirgin etti.

Serdarlı Belediyesi konu ile ilgili açıklama yaparak çekimler için Serdarlı Belediyesi'ne ve Gönendere Muhtarlığı'na ilgili merciler tarafından herhangi bir bilgi verilmediğini belirtilip çekim ekibinin kalabalık oluşundan dolayı bölge halkının tedirgin olduğu vurguladı.

Serdarlı Belediyesi'nin denetimi sonucu film ekibinin TC Büyükelçiliği, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Dairesi'nden izinli olduklarının öğrenildiği belirtildi.

Serdarlı Belediyesi'nin yaptığı açıklama şu şekilde:
"Değerli Bölge Halkımız!
Bugün Türkiye'nin devlet kanalı olan TRT1 televizyonu ekipleri 1964 ve 1974 dönemlerini konu alan filmin çekimleri için belediyemize bağlı Gönendere köyümüze gelmiştir. Söz konusu ekipler tarafından yapılacak çekimler için Serdarlı Belediyesi 'ne ve Gönendere Muhtarlığı'na ilgili merciler tarafından herhangi bir bilgi verilmemiştir. Bunun üzerine ekibin kalabalık olmasından dolayı bölge vatandaşlarımız tedirgin olmuşlardır.Bölge vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine Serdarlı Belediye Başkanı ve personeli olarak denetime gidilmiştir. Denetim sonucunda ilgili ekiplerin TC Büyükelçiliği , KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Dairesi' nden izinli olup , gerekli karantina sürecinden geçerek bölgemize geldiklerini öğrenmiş bulunmaktayız. Tedbir amaçlı çekimlerin hemen bitiminden itibaren bölge belediye personellerimiz tarafından ilaçlanarak gerekli önlemler alınmıştır."
Voice of the Island

Benzer haberler
Featured
Trafiğe bir can daha: Raif Mavideniz hayatını kaybetti
Güney'deki Cezaevi’nde yatanların onda biri cinsel suçtan mahkum
Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor
"MEMO” yasa tasarısına Kıbrıs Rum Anayasa Mahkemesi engeli
Netflix abonelik fiyatlarına zam yaptı: İşte yeni fiyatlar
Sekiz yasa gücünde kararname Resmi Gazete’de yayımlandı
Başbakanlık “Bir naaşa daha ulaşıldı”
Türkiye ile Fransa arasında "Savunma İş Birliği Yol Haritası" imzalandı
Yunanistan'ın güneyinde şiddetli yağışlar üç gündür etkisini sürdürüyor



