Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği olağan Genel Kurulu 27 Haziran’da yapılacak Erhürman "Küçük ülkede, az nüfusla pırıl pırıl gençler çıktıysa, bu halkın önünde kimse duramaz” Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi! Fiziksel Aktivite Derneği’nden bebek spaları, haloterapi ve aromaterapi uyarısı "Önce doktora başvurun!" AB Liderler Zirvesi'nde ikinci oturumlar başladı Fransa'da 53 vilayette turuncu alarm verildi Hamaney “ABD ile yapılan mutabakatı çekincelere rağmen onayladım” Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi yeni hizmet binası temeli atıldı Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artış Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında “Ahududu” oyunu sahnelenecek Hristodulidis, Costa ve Von der Leyen’le görüştü JD Vance'ten İsrailli bakanlara ağır sözler "Trump İsrail'e sempati duyan son lider" Güney Kıbrıs’a SAFE programından ilk para ödendi Basın-Sen “Asgari ücret, ülkedeki en düşük kamu maaşına eşitlenmeli” Polis Birimleri Tanıtım Etkinliği ve Polkestra Konseri bu akşam yapılacak SpaceX hızlı yükseldi, sert düştü Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı Güler "Fransa ve Güney Kıbrıs anlaşması uluslararası hukuka aykırı" YKS'de ilk oturum TYT yarın yapılacak: Sınav, 81 il ve KKTC'de uygulanacak Mozart'a ait el yazması bulundu: Besteler ilk kez seslendirilecek Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği olağan Genel Kurulu 27 Haziran’da yapılacak Erhürman "Küçük ülkede, az nüfusla pırıl pırıl gençler çıktıysa, bu halkın önünde kimse duramaz” Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi! Fiziksel Aktivite Derneği’nden bebek spaları, haloterapi ve aromaterapi uyarısı "Önce doktora başvurun!" AB Liderler Zirvesi'nde ikinci oturumlar başladı Fransa'da 53 vilayette turuncu alarm verildi Hamaney “ABD ile yapılan mutabakatı çekincelere rağmen onayladım” Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi yeni hizmet binası temeli atıldı Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artış Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında “Ahududu” oyunu sahnelenecek Hristodulidis, Costa ve Von der Leyen’le görüştü JD Vance'ten İsrailli bakanlara ağır sözler "Trump İsrail'e sempati duyan son lider" Güney Kıbrıs’a SAFE programından ilk para ödendi Basın-Sen “Asgari ücret, ülkedeki en düşük kamu maaşına eşitlenmeli” Polis Birimleri Tanıtım Etkinliği ve Polkestra Konseri bu akşam yapılacak SpaceX hızlı yükseldi, sert düştü Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı Güler "Fransa ve Güney Kıbrıs anlaşması uluslararası hukuka aykırı" YKS'de ilk oturum TYT yarın yapılacak: Sınav, 81 il ve KKTC'de uygulanacak Mozart'a ait el yazması bulundu: Besteler ilk kez seslendirilecek
Dolar
Euro
Sterlin

Gizli uzay görevi başarısız oldu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Gizli uzay görevi başarısız oldu

ABD’nin 21. kez uzaya göndermeye çalıştığı "yüksek düzeyde gizli" ve pahalı devlet uydusu Zuma'nın, Florida'da bir askeri üsten SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya gönderildikten sonra kaybolduğu ve milyarlarca dolar zarara yol açtığı ileri sürüldü.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, uzay ve savunma sanayi şirketi Northrop Grumman tarafından devlet ihalesi üstlenilen uydunun üretim maliyeti milyarlarca dolar değerindeydi. Haberde, Florida’da Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’nden gizlice fırlatılan devlet uydusunun, fırlatmanın ilk fazını başarıyla tamamlasa da ikinci aşamada yok olarak milyarlarca dolar zarara neden olduğu iddia ediliyor.  SpaceX bugüne kadar 21 kez Falcon 9 uydu fırlatışı gerçekleştirdi fakat henüz başarılı olarak kayıtlara geçen bir fırlatma işlemi yapılamadı.  Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar, Kongre ve Senato üyelerinin görevin “tam bir zarar” olduğuna ilişkin bilgilendirildiklerini, roketin taşıdığı uydunun roketten ayrıldıktan sonra atmosfere tekrar geri düştüğünü belirtti. Ayrıntıları henüz bilinmeyen olayda roket yükünün fırlatmanın ikinci aşamasında roketten düzgün ayrılamadığı düşünülüyor.  TechCrunch ve ArsTechnica yayınları da roketin yükünün Falcon 9’un fırlatılışının ikinci safhasında yeryüzüne geri düştüğüne dair haber aldıklarını aktarıyor. SpaceX başarısızlıkla sonuçlanan uydu fırlatma faaliyetine ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.  Peki teknoloji dünyasının son günlerde en çok konuşulan kişilerinden biri olan Musk kimdir?  Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi.  Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı.  1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı.  Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu.  Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı.  Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu. 2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı. 
Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti. 

Benzer haberler

Teknoloji
Hyundai robot işinde ilerlemek istiyor 2026-06-19 09:16:00 Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması 2026-06-18 21:14:00 Trump'ın istediği oldu, Apple anlaştı 2026-06-18 10:03:00 Yapay zeka dolandırıcılığı geçen yıl dünyaya 442 milyar dolar kaybettirdi 2026-06-17 09:45:00 İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı 2026-06-16 21:48:00 New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza 2026-06-14 08:48:00 Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi 2026-06-13 21:45:00 Patlayan roket için kritik karar 2026-06-13 21:32:00 Apple, yeni Siri yapay zekasını tanıttı 2026-06-09 11:25:00