Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İncirli “Son beş yılda yaşananların da peşine düşülecek. Yapanın yanına kar kalmayacak" Güney Kıbrıs turizminde yılın ilk 7 ayında yüzde 8’lik düşüş Baybora "KTÖS, haksız kesintiler hakkında gerekli süreçlerin başlatılması için her türlü hukuki girişimde bulunacaktır" İncirli “CTP açık ara birinci partidir; seçimlerin tümüne hazırdır” Güney’de kadın ve erkek çalışanlar arasındaki maaş eşitsizliği gündemde Muhit Vakfı “Gelişiyoruz Akademisi 2027” programı 6 Ekim’de başlayacak Lefkoşa’da “Yavaş Yavaş Surlariçi” etkinliği düzenlendi Bengihan “Bu yönetim anlayışını bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömmek boynumuzun borcudur" Bir haftada 10 yangın: 2 milyon 504 bin TL’lik zarar! RMMO'nun hasarlı el bombaları mahkemede konu oldu Cittaslow Türkiye ve KKTC ağı ortak gelecek için Kuzey Kıbrıs’ta buluştu Liman-Sen limanlarda grev ve eyleme hazırlanıyor Güney Kıbrıs ile Fransa arasında iş birliği deklarasyonu imzalandı KTSO MÜSİAD EXPO 2026’ya katılacak Oymen “Kaçak et sadece kaçakçılık değil, halk sağlığı sorunudur” Akpınar “Kıbrıs Türk gençliğine uygulanan insanlık dışı izolasyon artık son bulmalıdır” TAM Parti seçim kampanyasında “Çile Bitecek” sloganını kullanacak Girne'de bir restoranda ve seyir halindeki araçta yangın Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu, MÜSİAD EXPO’ya katılacak Lefkoşa’daki zincirleme kaza hasarla atlatıldı! İncirli “Son beş yılda yaşananların da peşine düşülecek. Yapanın yanına kar kalmayacak" Güney Kıbrıs turizminde yılın ilk 7 ayında yüzde 8’lik düşüş Baybora "KTÖS, haksız kesintiler hakkında gerekli süreçlerin başlatılması için her türlü hukuki girişimde bulunacaktır" İncirli “CTP açık ara birinci partidir; seçimlerin tümüne hazırdır” Güney’de kadın ve erkek çalışanlar arasındaki maaş eşitsizliği gündemde Muhit Vakfı “Gelişiyoruz Akademisi 2027” programı 6 Ekim’de başlayacak Lefkoşa’da “Yavaş Yavaş Surlariçi” etkinliği düzenlendi Bengihan “Bu yönetim anlayışını bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömmek boynumuzun borcudur" Bir haftada 10 yangın: 2 milyon 504 bin TL’lik zarar! RMMO'nun hasarlı el bombaları mahkemede konu oldu Cittaslow Türkiye ve KKTC ağı ortak gelecek için Kuzey Kıbrıs’ta buluştu Liman-Sen limanlarda grev ve eyleme hazırlanıyor Güney Kıbrıs ile Fransa arasında iş birliği deklarasyonu imzalandı KTSO MÜSİAD EXPO 2026’ya katılacak Oymen “Kaçak et sadece kaçakçılık değil, halk sağlığı sorunudur” Akpınar “Kıbrıs Türk gençliğine uygulanan insanlık dışı izolasyon artık son bulmalıdır” TAM Parti seçim kampanyasında “Çile Bitecek” sloganını kullanacak Girne'de bir restoranda ve seyir halindeki araçta yangın Kuzey Kıbrıs Tanıtma Platformu, MÜSİAD EXPO’ya katılacak Lefkoşa’daki zincirleme kaza hasarla atlatıldı!
Dolar
Euro
Sterlin

"Gizemli hastalık" 15 kişinin ölümüne yol açtı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Gizemli hastalık" 15 kişinin ölümüne yol açtı
Reklam

Tanzanya'da henüz ne olduğu anlaşılamayan bir hastalık nedeniyle 15 kişi öldü. Ölenlerde  baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusma gibi belirtiler olduğu açıklandı.

Tanzanya'da henüz teşhis edilemeyen hastalık nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de hastaneye kaldırıldı. Ülkenin batısındaki Mbeya şehrinde, yakalananlarda baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusmasına yol açan bir hastalık ortaya çıktı. Chunya Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Felista Kisandu basına yaptığı açıklamada, onlarca kişinin hastaneye kaldırıldığını ve hepsinin benzer şikayetleri olduğunu söyledi.

Hastalığın nedeninin henüz tespit edilemediğini dile getiren Kisandu, ön araştırmaların hastaların çoğunun daha önce mide ülseri ya da karaciğer hastalığı yaşamış erkeklerden oluştuğunu gösterdiğini belirtti. Tanzanya Sağlık Bakanı Doroth Gwajima, durumu incelemesi için bölgeye uzman bir ekibin gönderildiğini açıkladı. Mbeya bölgesinde 2018'de de benzer şikayetlerle birçok kişinin hastaneye yatırıldığı öğrenildi.

Benzer haberler

Dünya
Almanya'da Berlin Eyalet Meclisi seçimlerini Sol Parti kazandı 21 Eyl 2026 10:50 Zayıflama ilaçları restoranları da etkiliyor 21 Eyl 2026 09:33 Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı 20 Eyl 2026 21:14 Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı 20 Eyl 2026 20:32 Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak" 20 Eyl 2026 20:16 İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor 20 Eyl 2026 19:51 Robotlar için ambulans gerçek oldu 20 Eyl 2026 19:23 Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı 20 Eyl 2026 19:06 BM üyesi ülkelerin liderleri, 81'inci Genel Kurul için New York'ta bir araya gelecek 20 Eyl 2026 13:51