Girne’yi imar planı da kurtaramayacak
Girne’de çöküşün önüne geçilemiyor. Zaman Girne’nin aleyhine ilerliyor.

Voice Kıbrıs Haber
Girne’deki plansız yapılaşma, hızla artan bina sayısı, altyapı sorunları, kentte kaliteli yaşamı baltalarken bölge ekonomisine de zarar verir noktaya geldi.
Girne’de adeta mantar gibi çoğalan çok katlı binalar, şehrin dokusuna büyük zarar verirken bu yapılara paralel gelişen otopark, trafik, yeşil alan ve park sorunu bölgedeki yaşam kalitesini her geçen gün daha da aşağı çekiyor.
Girne’nin nüfusu 80 bine dayandı. Kentte hızla büyüyen nüfus ve yapılaşma, kentte birçok sorunu da beraberinde getiriyor.
Girne’de arıtma sistemi 20-25 bin kişiye hizmet verecek kapasite ancak gün içerisinde 80 bin kişiyi bulan nüfusa hizmet vermek durumunda kalıyor. Sistem tıkanıyor, birçok noktadan kanalizasyon taşıyor, yollardan akan lağım suları bazı bölgelerden denize akıyor.
Girne’de kanalizasyon sorununun giderilmesi için arıtma sisteminin 80 bin nüfusa hizmet verecek kapasiteye getirilmesi gerekiyor.
Girne’de trafik de ciddi sorun haline geldi. Yollardaki araç sayısı her geçen gün artıyor, mevcut yol ve otoparklar ihtiyacı karşılamaya yetmiyor.
Kentte inşaatlaşma büyüdükçe belediye de ortaya çıkan sıkıntılara çözüm üretme konusunda yetersiz kalıyor.
Girne için imar planı taslağı hazır ama yasallaşması konusunda henüz bir tarih yok.
HAVADİS
Benzer haberler
Featured
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz"
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı
Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı
24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı




