Genco Erkal Nefes için sahne aldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), “Nefes İçin Tiyatro” sloganıyla dün akşam Genco Erkal ve Tülay Günal’ın rol aldığı Dostlar Tiyatrosu’nun “Bursa Cezaevinden Mektuplar-Yaşamaya Dair” oyununu sahneledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da izlediği oyun Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (YDÜ AKKM)’nde sahnelendi. Halkın ve tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği “Bursa Cezaevinden Mektuplar-Yaşamaya Dair” oyunundan elde edilen gelirin tümü Nefes’in tedavisinde kullanılacak.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı oyun sonrasında yaptığı konuşmada Tiyatro severlerin aynı zamanda yardım sever olduğunada vurgu yaptı. Genco Erkalı’ın Lefkoşalılarla gönül bağı kurduğunı belirten Başkan Harmancı, Nefes’in tedavisine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarında ilk akla gelen ismin Lefkoşa’nın ve LTB’nin dostu, büyük üstad Genco Erkal olduğunu kaydetti. Salonda bulunan tiyatro severlere “Nefesi gürleştirecek şekilde katkı sağladınız” diyerek teşekkür eden Başkan Harmancı bu vesile ile herkesin birlikteliği ve dayanışmayı yeniden hatırladığını söyledi. Başkan Harmancı konuşmasında ayrıca, Nefesin ve ülkemizin güzel günler göreceğinine de inanç belirtti.
Kaynak: BRT Benzer haberler
Featured
İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü
Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi!
Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı
Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi
Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“
Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü
Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı”
Üstel “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız kalmasına izin vermeyeceğiz”
Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor"



