Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
GİKAD İstanbul’da ödüle layık görüldü “Depremle Unutmadıklarımız" kitabı DAÜ kütüphanesinde KTEZO "Ülke ekonomik açıdan alarm veriyor" Dinçyürek “Sağlıkta bütün yatırımların toplamından daha fazlası Ünal Üstel hükümeti döneminde yapıldı” Kişi “Ana eksenimizde ‘liyakatli yönetim’ var” TDP, geriye kalan 5 belediyedeki tutumunu da açıkladı Kamu-İş, Onkoloji Bölümü’ne destek amacıyla pazar günü kermes düzenleyecek S&P’den Türkiye'nin kredi notuna ilişkin fon krizi mesajı Tarım Bakanlığı kuş gribine karşı tedbirlerin arttırılması çağrısı yaptı Polis memuru münhali için yarın da başvuru kabul edilecek Karpaz köyleri için araç muayene işlemleri Yeşilköy'de yapılacak Yılmaz “Hastaneler ortak hedeflerimizin, sarsılmaz iş birliğimizin güçlü birer nişaneleridir” Üstel “Söz uçar, eser kalır sözünden yola çıktık ve eserlerimizle ülkemize mühür vurduk” Girne ve Güzelyurt devlet hastaneleri eş zamanlı olarak açıldı Sağanak yağışlı hava sürecek Elma ve semizotları imha edildi, börülce menşeine iade edilecek Uzun, Kıb-Tek'deki hurdalarla ilgili iddiaları yanıtladı "Açık artırmalar şeffaf şekilde yapıldı" Nöbetçi eczaneler (2 Ekim 2026) “Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…” GİKAD İstanbul’da ödüle layık görüldü “Depremle Unutmadıklarımız" kitabı DAÜ kütüphanesinde KTEZO "Ülke ekonomik açıdan alarm veriyor" Dinçyürek “Sağlıkta bütün yatırımların toplamından daha fazlası Ünal Üstel hükümeti döneminde yapıldı” Kişi “Ana eksenimizde ‘liyakatli yönetim’ var” TDP, geriye kalan 5 belediyedeki tutumunu da açıkladı Kamu-İş, Onkoloji Bölümü’ne destek amacıyla pazar günü kermes düzenleyecek S&P’den Türkiye'nin kredi notuna ilişkin fon krizi mesajı Tarım Bakanlığı kuş gribine karşı tedbirlerin arttırılması çağrısı yaptı Polis memuru münhali için yarın da başvuru kabul edilecek Karpaz köyleri için araç muayene işlemleri Yeşilköy'de yapılacak Yılmaz “Hastaneler ortak hedeflerimizin, sarsılmaz iş birliğimizin güçlü birer nişaneleridir” Üstel “Söz uçar, eser kalır sözünden yola çıktık ve eserlerimizle ülkemize mühür vurduk” Girne ve Güzelyurt devlet hastaneleri eş zamanlı olarak açıldı Sağanak yağışlı hava sürecek Elma ve semizotları imha edildi, börülce menşeine iade edilecek Uzun, Kıb-Tek'deki hurdalarla ilgili iddiaları yanıtladı "Açık artırmalar şeffaf şekilde yapıldı" Nöbetçi eczaneler (2 Ekim 2026) “Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

'Genç Sanatçılar Resim Yarışması' sergisi açıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
'Genç Sanatçılar Resim Yarışması' sergisi açıldı
Reklam

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği 12 genç sanatçının 28 eserinin sanatseverlerle buluşturulduğu “Genç Sanatçılar Resim Yarışması” sergi dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Yarışmada dereceye girenler için ödül töreni de düzenlendi.

Bu yıl 14 kişinin 49 eserle katıldığı yarışmada 12 genç sanatçının 28 eseri sergilenmeye değer bulundu. Sergi 14 Eylül’e kadar mesai saatleri içinde ziyaret edilebilecek. Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile bakanlık yetkililerinin de katıldığı gecede Bakan Özyiğit ve Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları konuşma yaptı. Bakan Cemal Özyiğit, toplumun kültür ve sanatının yükseltilmesiyle geliştirilebileceğini belirtti. Sanatçıların toplumun önünde gittiğini ve topluma ayna tuttuğunu ifade eden Özyiğit, sanatçıların önünü açabilmek, onları desteklemek amacıyla Kültür Dairesi ile birlikte yapılması gereken ne varsa bunları yapmaktan geri kalmayacaklarını vurguladı. Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları, “Dünyada medeni, ileri ve olgun bir millet olup, adamızdan söz ettirebilmek için; resim, heykel, şiir, müzik yapmalıyız yani sanat yapmalı ve yapanları desteklemeliyiz” dedi. Seçici kurul üyeleri Filiz Ankaç, Nilgün Güney ve Şenol Özdevrim genç sanatçıların ve sanatçı adaylarının umut vaat ettiğini belirtti. Yarışmada derecelendirme yapılmaksızın üç başarı, bir mansiyon, bir de jüri özel ödülü verildi. Başarı ödülleri, “Beşparmağın Güzelliği” isimli eseriyle Direnç Betmezoğlu’nun, “Yeter I” isimli eseriyle Kemal B. Caymaz’ın, “Zamanda Yolculuk II” isimli eseriyle Tünay Özyay’ın oldu. Mansiyonu “Üç Direk Bach İçin Ayakta” isimli eseriyle Buğra Göksu aldı. Jüri özel ödülü de “Of Roots and Links; Cacti” isimli eseriyle İbrahim İnce’ye verildi. Kaynak: TAK

Benzer haberler

Featured
GİKAD İstanbul’da ödüle layık görüldü 2 Eki 2026 20:35 “Depremle Unutmadıklarımız" kitabı DAÜ kütüphanesinde 2 Eki 2026 20:31 KTEZO "Ülke ekonomik açıdan alarm veriyor" 2 Eki 2026 20:26 Dinçyürek “Sağlıkta bütün yatırımların toplamından daha fazlası Ünal Üstel hükümeti döneminde yapıldı” 2 Eki 2026 19:56 Kişi “Ana eksenimizde ‘liyakatli yönetim’ var” 2 Eki 2026 19:45 TDP, geriye kalan 5 belediyedeki tutumunu da açıkladı 2 Eki 2026 19:37 Kamu-İş, Onkoloji Bölümü’ne destek amacıyla pazar günü kermes düzenleyecek 2 Eki 2026 19:29 S&P’den Türkiye'nin kredi notuna ilişkin fon krizi mesajı 2 Eki 2026 19:21 Tarım Bakanlığı kuş gribine karşı tedbirlerin arttırılması çağrısı yaptı 2 Eki 2026 19:10