Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Bağımsızlık Yolu, Atina’da düzenlenen Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansa katıldı İtalya'nın Sicilya Adası orman yangınlarıyla mücadele ediyor Güney'de aşırı sıcak nedeniyle turuncu alarm ilan edildi KHK "Geçici Liste'de başarılı olarak yer alan adaylar Öğretmenlik Branş Sınavları'na müracaat edebilecek" DİKO'nun kurucularından Kleanthus 78 yaşında hayatını kaybetti Girne Antik Liman’daki eski Gümrük Binası sergi alanı olarak hizmete girdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman "Kıbrıs'ta artık 2 devletli çözüm zamanıdır" Borsa güne yüzde 0,26 yükselişle başladı Hristodulidis,Kıbrıs Rum ve Yunan kayıp yakınları örgütleriyle görüştü Alman tren istasyonlarında içki yasaklandı Harmancı “Projenin tamamlanması ile birlikte Zahra Sokak daha da canlanacak” Küresel piyasalarda toparlanma eğilimi devam ediyor Haklarında onlarca suçlama bulunan Tate kardeşler İngiltere'ye iade için ABD'de mahkemeye çıkarıldı TC Merkez Bankası yılın 5. faiz kararını yarın açıklayacak Fransa, 15 yaş altı çocukların sosyal medya erişimini yasakladı Ukrayna'da Genelkurmay Başkanı değişti Döviz kurlarında son durum (22 Temmuz 2026) İran savaşının faturası açıklandı Fed kararı öncesi altında ibre yukarı döndü: Gram altını ne bekliyor? Bugün hava nasıl olacak? (22 Temmuz 2026) Bağımsızlık Yolu, Atina’da düzenlenen Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansa katıldı İtalya'nın Sicilya Adası orman yangınlarıyla mücadele ediyor Güney'de aşırı sıcak nedeniyle turuncu alarm ilan edildi KHK "Geçici Liste'de başarılı olarak yer alan adaylar Öğretmenlik Branş Sınavları'na müracaat edebilecek" DİKO'nun kurucularından Kleanthus 78 yaşında hayatını kaybetti Girne Antik Liman’daki eski Gümrük Binası sergi alanı olarak hizmete girdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman "Kıbrıs'ta artık 2 devletli çözüm zamanıdır" Borsa güne yüzde 0,26 yükselişle başladı Hristodulidis,Kıbrıs Rum ve Yunan kayıp yakınları örgütleriyle görüştü Alman tren istasyonlarında içki yasaklandı Harmancı “Projenin tamamlanması ile birlikte Zahra Sokak daha da canlanacak” Küresel piyasalarda toparlanma eğilimi devam ediyor Haklarında onlarca suçlama bulunan Tate kardeşler İngiltere'ye iade için ABD'de mahkemeye çıkarıldı TC Merkez Bankası yılın 5. faiz kararını yarın açıklayacak Fransa, 15 yaş altı çocukların sosyal medya erişimini yasakladı Ukrayna'da Genelkurmay Başkanı değişti Döviz kurlarında son durum (22 Temmuz 2026) İran savaşının faturası açıklandı Fed kararı öncesi altında ibre yukarı döndü: Gram altını ne bekliyor? Bugün hava nasıl olacak? (22 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

''Genç Gazeteciler Değişim Programı'' başlıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
''Genç Gazeteciler Değişim Programı'' başlıyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Ofisi’nin önderliğinde, Kuzey Kıbrıs’tan Basın Emekçileri Sendikası ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ile Güney Kıbrıs’tan Kıbrıs Gazeteciler Sendikası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek “Genç Gazeteciler Değişim Programı” bugün başlatılıyor.

“Kıbrıs Diyalog” projesi kapsamında, 1 Kasım - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Kuzey Kıbrıs’tan 7 gazetecinin Güney Kıbrıs’ta, Güney Kıbrıs’tan 7 gazetecinin de Kuzey Kıbrıs’ta 5’er gün görev yapacağı değişim programıyla ilgili bugünkü toplantı, Lefkoşa’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde yer  alıyor. Toplantıya, örgüt temsilcileri ile değişim programı için seçilen genç gazeteciler katılıyor. Toplantıda, projenin amaçlarını ve kaliteli gazeteciliğin desteklenmesine yönelik çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunulacak. Ofis tarafından Mart 2017’de başlatılan  iki  toplumlu “Kıbrıs Diyaloğu” projesi kapsamında bugün adaya gelen AGİT Basın Özgürlüğü Ofisi Temsilcisi Harlem Desir, bugünkü toplantı öncesinde, saat 09.30’da Dayanışma Evi’nde basın toplantısı düzenledi. AGİT Basın Özgürlüğü Ofisi temsilcisi Harlem Desir İki toplumlu çalışmayla ilgili olarak 11 Ekim’e kadar adada bulunacak olan Desir, basın toplantısında yaptığı konuşmada, özgür medyanın özgür ve açık bir toplum için gerekli olduğunu vurguladı ve hiç bir milletin, fikirlerin ve düşüncelerin özgürce ifade edilmesi, yayımlanması ve dağıtılması olmaksızın demokratik olarak gelişemeyeceğini belirtti. Desir, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gazetecileri, kaliteli medyayı güçlendirme ve adada  etik gazeteciliğe yönelik çabalarında desteklemenin amaçlandığı “Kıbrıs Diyalog” projesiyle ilgili bilgiler verdi. Nisan ayında AGİT Basın Özgürlüğü Ofisi’nin Ledra Palas Otel’de  her iki toplumdan 40 uzman gazetecinin katıldığı bir toplantı düzenlediğini  ve bu toplantıda etik, kendi kendini kontrol gibi konuların ele alındığını hatırlatan Desir, aynı gün gazeteci birliklerin başkanlarının Rumca, Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan bir de memorandum imzaladığını anlattı. Desir memorandumda gazetecilerin güvenliği, bilgiye ulaşım ve profesyonel standartlara ulaşma konularında  karşılıklı iş birliği ve dayanışma konusunda anlaşmaya varıldığının yer aldığını söyledi. “Kıbrıs Diyalog” projesinin Kasım ve Aralık ayında gerçekleştirilecek değişim programını içerdiğini kaydeden Desir, “3 meslek örgütü tarafından seçilen başarılı gazetecilerin diğer tarafta 5’er gün geçireceğini ve deneyimlerini okuyucu, dinleyici ya da seyircileriyle paylaşacağını” ifade etti. Desir, bugün yapılacak toplantıyla değişim programına katılacak olan gazeteciler için de projenin başlatılacağını belirtti. 3 dilli sözlük Desir, bugün AGİT Basın Özgürlüğü Ofisi’nin, basın konseyleri, gazeteci örgütleri, uluslararası uzmanlar ve sivil toplum temsilcileriyle gazetecilik yapanlara yönelik kullanışlı bir araç olacak olan  3 dilli bir sözlük çalışmasına başlayacağını da dile getirdi.

Benzer haberler

Featured
Bağımsızlık Yolu, Atina’da düzenlenen Uluslararası Savaş Karşıtı Konferansa katıldı 2026-07-22 12:39:58 İtalya'nın Sicilya Adası orman yangınlarıyla mücadele ediyor 2026-07-22 12:24:18 Güney'de aşırı sıcak nedeniyle turuncu alarm ilan edildi 2026-07-22 12:15:32 KHK "Geçici Liste'de başarılı olarak yer alan adaylar Öğretmenlik Branş Sınavları'na müracaat edebilecek" 2026-07-22 12:05:00 DİKO'nun kurucularından Kleanthus 78 yaşında hayatını kaybetti 2026-07-22 12:01:47 Girne Antik Liman’daki eski Gümrük Binası sergi alanı olarak hizmete girdi 2026-07-22 11:26:42 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman "Kıbrıs'ta artık 2 devletli çözüm zamanıdır" 2026-07-22 11:22:14 Borsa güne yüzde 0,26 yükselişle başladı 2026-07-22 11:14:46 Hristodulidis,Kıbrıs Rum ve Yunan kayıp yakınları örgütleriyle görüştü 2026-07-22 11:07:00