"Gemi limana yaklaşmadı, açıkta bekliyor"

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, hayvan yüklü bir geminin Gazimağusa Limanı açıklarında beklediğini, limana yaklaşmadığını açıkladı.
TAK’ın sorusu üzerine açıklama yapan bakanlık, gemideki hayvanların yem ihtiyacı için Veteriner Dairesi kontrolünde gerekli tedbirler alınarak römorkla açığa yem götürüldüğünü ve hayvan hastalıklarıyla ilgili risk almamak için geminin limana yaklaştırılmadığını vurguladı.
Rum basınında yer alan bir haberde, Kongo bandıralı bir geminin Gazimağusa Limanı’nda demirli olduğu öne sürülmüştü. Haberde, söz konusu geminin 17 Aralık 2020’de İspanya’nın Tarragona şehrinden Libya’ya gitmek üzere yola çıktığı ve içinde 1776 büyükbaş hayvan bulunduğu; geminin Libya’ya yaklaşacağı sırada taşıdığı hayvanlarda hastalık tespit edildiği ve hayvanların gemiden indirilmesine izin verilmediği belirtildi.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Seyir halinde bulunan çekici araçta yangın
Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı
Kolombiya'da can kaybı artıyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026)
İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı
Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos"
YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı
Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı
Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı


