Geçitkale-Serdarlı Belediyesinden şap önlemleri...

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından gönderilen önlem talimatları doğrultusunda, Geçitkale -Serdarlı Belediyesi ekipleri köylerdeki mandıralarda bulaş riskini ortadan kaldırmak için denetimlerini ve dezenfeksiyon çalışmalarını artırdı.
Belediye’den yapılan açıklamada, şap hastalığının yayılma riskine karşı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın belirlediği karantina ve hijyen protokollerini tüm yerel yönetimlere ulaştırdığı ve bu kapsamda, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi ekiplerinin de sahaya inerek özellikle hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde ve mandıralarda çalışma başlattığı kaydedildi.
-Kasım: “Ekiplerimiz alarm durumundadır”
Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, ekiplerin yürüttüğü çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek, hastalığın bölgedeki hayvan popülasyonuna ve ekonomiye zarar vermesini engellemenin en büyük öncelikleri olduğunu vurguladı.
“Ekiplerimiz alarm durumundadır. Hastalığın bölgemizdeki mandıralara ve köylere yayılma potansiyelini tamamen ortadan kaldırmak için 7/24 esasına dayalı çalışıyoruz.” ifadesini kullanan Kasım, tüm hayvan üreticilerinin Belediye ekipleriyle iş birliği yapmaya çağırdı..
Kasım, Bakanlık tarafından bildirilen hijyen ve karantina kurallarına azami ölçüde uyulmasının önemine işaret etti.
Kasım, halk sağlığı ve hayvan varlığının korunması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini de kaydederek, vatandaşlara şüpheli durumları belediyeye bildirmeleri çağrısında da bulundu.
Benzer haberler
Featured
Damianos “GSI için birkaç hafta içerisinde NAVTEX yayımlanacak”
Trump'ın seçim hesabına 'Hürmüz' engeli
Baf'ta moto-kuryelere saldırı düzenlendi: 5 moto-kurye hastanelik oldu
Güney Kıbrıs , Dânâ’nın diplomatlara yönelik brifingine katılımını önlemeye çalışıyor
15. Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde gala gecesi ve müzik coşkusu yaşandı
Bağımsızlık Yolu “Karma oyu kaldıran yasa değişikliği önerisi Anayasaya aykırıdır”
DAÜ, TC vatandaşı öğrencilere geniş kapsamlı burs ve indirim olanakları sundu
Yunanistan'da 300 bin dönümün üzerinde ormanlık alan yandı
Güney Kıbrıs’taki havalimanlarına 40 yeni pasaport kontrol noktası yapılıyor


