Geçiş noktaları konulu belgesel filmin ilk gösterimi 22 Nisan’da yapılacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Geçiş noktalarını konu alan belgesel film "Overcoming"in ilk gösterimi, geçiş noktalarının açılışının yirminci yıl dönümü vesilesiyle, 22 Nisan’da ara bölgede yapılacak.
Belgesel, "militarizme ve toplumsal cinsiyet normlarına meydan okuyan" Kıbrıslı kadın, LGBTIQ ve cis-erkeklerin hikayesini anlatıyor.
Çalışma kuzey ile güney arasındaki kontrol noktalarının açılıp kapanmasının Kıbrıslıların yaşamlarını nasıl etkilediği, "birleşik bir gelecek için ortaya konan çabalarla ilgili röportajlar" içeriyor. Film Besire Paralik ve Firuzan Nalbantoğlu tarafından hazırlandı.
İlk gösterim 22 Nisan’da Lefkoşa ara bölgede bulunan Goethe Enstitüsü’nde yapılacak. Gösterim saat 19:00’da başlayacak, gösterim öncesi resepsiyon verilecek.
Benzer haberler
Featured
Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı
Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026)
Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok”
Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek
Bitcoin fiyatları düşüşte
Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu
Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı
Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı


