Gazze'de ateşkes çıkmazı: Netanyahu'dan özür, Hamas'tan gözdağı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de ölü bulunan altı rehine için İsraillilerden "af" talep ederken, Hamas ise ateşkes sağlanmazsa daha fazla rehinenin "kefenler içinde ailelerine teslim edilebileceği" uyarısında bulundu.
Netanyahu hayatını kaybeden rehinelerin ailelerine seslenerek, "Onları sağ salim geri getiremediğimiz için sizden af diliyorum. Çok yakındık ama başaramadık" ifadelerini kullandı. Ateşkes görüşmelerini çıkmaza sokan Philadelphi Koridoru hakkında konuşan Netanyahu, askerlerin buradan "42 gün sonra da 42 yıl sonra da çekilmeyeceğini" söyledi.
SALDIRILAR 333. GÜNÜNDE
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 333'üncü gününde devam ediyor. Ateşkes görüşmeleri ise yeniden çıkmaza girmiş durumda. İsrail'in müzakerelerdeki tutumuna yönelik yoğun protestoların ikinci gecesine girerken, Başbakan Binyamin Netanyahu kabinede konuştu."ÇOK YAKINDIK AMA BAŞARAMADIK"
Netanyahu hayatını kaybeden rehinelerin ailelerine seslenerek, "Ailelere söyledim ve bu akşam tekrar ediyorum ve söylüyorum: Onları sağ salim geri getiremediğimiz için sizden af diliyorum. Çok yakındık ama başaramadık" ifadelerini kullandı.
İsrail lideri, ülkesinin "bu katliamı görmezden gelmeyeceğini" belirterek, Hamas'ın ölümler için "ağır bir bedel ödeyeceğini" söyledi.
"NE 42 GÜN NE DE 42 YIL"
Netanyahu, cumartesi günü Gazze'de ölü bulunan altı rehine için İsraillilerden "af" talep ederken meydan okuyan bir tavır takınarak, askerlerinin Gazze'nin Philadelphi Koridoru'nu kontrol etmesi gerektiğinde ısrar etti. İsrail'in Kanal 12 televizyonuna göre, Netanyahu, kabine toplantısında, "Philadelphi Koridoru'ndan ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz" ifadelerini kullandı.
Netanyahu'nun "42 gün" ifadesiyle, İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı müzakerelerde gündeme gelen "ateşkes anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasına" işaret ettiği belirtiliyor.
Netanyahu, Philadelphi Koridoru'nun İsrail'in güvenliği için önemli olduğunu bu nedenle de orada kalıcı olmaları gerektiğini iddia etti.
ABD'NİN NİHAİ ATEŞKES TEKLİFİ
ABD Başkanı Joe Biden ise Netanyahu'nun Hamas ile rehin anlaşması ve ateşkes sağlamak için yeterli çabayı göstermediğini söyledi. İsrail başbakanına "nihai" olarak yeni bir teklif gönderileceği yönündeki haberler de gündemde.REHİNE AİLELERİ ÖFKELİ
Binlerce İsrailli, Netanyahu'nun yaklaşık 11 aydır sevdiklerini eve getirememesi karşısında öfkelerini dile getirmek için rehine ailelerinin çağrısıyla pazartesi günü yeniden sokaklara döküldü. Times of Israel gazetesi, başbakanın Kudüs'teki evinin önünde düzenlenen bir protesto gösterisinde polisin yoğun saldırganlık gösterdiğini, protestocuları sert bir şekilde ittiğini, bazılarını yere attığını ve çoğunu sürüklediğini bildirdi.Benzer haberler
Dünya
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var
Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var
Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi
Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu


