Gazze'de 41 çocuk, 145 kişi hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda, 41'i çocuk, 23'ü kadın 145 Filistinli hayatını kaybetti, 1100 kişi yaralandı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in bölgeye yönelik son saldırılarında 10 ailenin tamamen yok edildiğini belirtti.
Kudra, ailelerin 21'i çocuk, 11'i kadın olmak üzere toplam 38 kişiden oluştuğunu söyledi.
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şu ana kadar, 41'i çocuk, 23'ü kadın 145 Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktaran Kudra, 1100 kişinin yaralandığını ifade etti.
Kudra, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yanı sıra yüzlerce yaralıya ve evlerini tamamen kaybedenlere kapılarını açan sağlık merkezlerinin büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, saldırıların devam etmesi halinde bu durumun daha da kötüleşeceğini dile getirdi.
Sözcü Kudra, ayrıca sağlık kurumlarına ve uluslararası kuruluşlara acil tıbbi yardım çağrısında bulundu.
(AA)
Benzer haberler
Dünya
Devletler arası çatışmalar Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı
Epstein'in moda ve modellik sektörü üzerinden kadınlara ulaştığı ortaya çıktı
Almanya ve Fransa ortak savaş uçağı projesini iptal etti
Hindistan tarihinde bir ilk: Doğum oranları geriledi
Tarihi görevde geri sayım: NASA Artemis 3 astronotlarını açıklıyor
ABD, Dünya Kupası hakeminin ülkeye girişine izin vermedi
Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir
Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi!
Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi


