"Gazze'de 100 günde tarihin en büyük insani felaketinin yaşandı"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ni 100 günde yaşanmaz bir yere dönüştürdüğünü ve işlediği katliamlarla burada tarihin en büyük insani felaketinin yaşanmasına neden olduğunu belirtti.
Filistin Dışişleri Bakanlığından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların 100. gününde yazılı açıklama yapıldı.
Gazze Şeridi'ndeki halka karşı işlenen soykırımın üzerinden acı, elem, kahır, zulüm ve gözyaşıyla dolu bin yıla denk bir 100 gün geçtiği vurgulanan açıklamada, "Tarihin en büyük insani felaketinin üzerinden 100 gün geçti ve bazı ülkeler hala İsrail'in işlediği katliamların, 'nefsi müdafaa' argümanını tamamen aşındırdığına ikna olmadı. Bu ülkelerin artık savaşın sürmesine neden olan pozisyonlarından vazgeçmeleri gerekiyor." denildi.
Açıklamaya şöyle devam edildi:
"Katliamların ve yıkımın üzerinden 100 gün geçmesine rağmen uluslararası toplum hala endişelerini dile getiriyor ve çağrılarda bulunuyor ama İsrail bunlara kulak asmıyor aksine İsrailli yetkililer böbürlenmeye, soykırım savaşını sürdürmekle gurur duymaya, Birleşmiş Milletlerin (BM) kararlarına isyan etmeye, uluslararası hukuk yolunu ve Uluslararası Adalet Divanı (UAD) duruşmalarını hafife almaya devam ediyor."
Ayrıca açıklamada uluslararası toplumun, Filistin meselesini çözme ve İsrail işgalini sona erdirme konusundaki yetersizlik ve başarısızlığını tekrarladığına ve İsrail'in de bu başarısızlıktan istifade ederek daha fazla savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediğine işaret edildi.
Benzer haberler
Dünya
Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı
Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor
Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı
Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı
Endonezya'da şiddetli deprem
Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında


