Gazze için ilk denizden yardım Kıbrıs'tan yola çıkmaya hazır
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Yardım çalışanları, kıtlığın eşiğindeki Filistin halkına denizden yardım ulaştırmaya yönelik çabanın bir parçası olarak Gazze'ye gidecek yardım malzemelerini Kıbrıs'taki bir gemiye yüklemeye başladı.
Güney Kıbrıs tarafından geminin bu hafta sonu yola çıkacağı açıklandı. İsrail basını, Tel Aviv hükümetinin ilk kez Gazze'ye denizden yardıma izin vereceğini bildirmişti.
Avrupa Komisyonu, Kıbrıs ile Gazze arasındaki deniz yardım koridorunun, uluslararası bir yardım kuruluşu tarafından yürütülen ve Birleşim Arap Emirlikleri (BAE) tarafından finanse edilen bir pilot proje kapsamında bu hafta sonu faaliyete geçebileceğini söyledi. İspanyol bir yardım kuruluşuna ait olan kurtarma gemisi "Open Arms", Gazze'nin 330 kilometre kuzeybatısındaki Kıbrıs'ın kıyı kasabası Larnaka'daki bir limana demirlemişti.
Gemi, yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) tarafından sağlanan ve BAE tarafından finanse edilen 200 tonluk gıdayı taşıyan bir mavnayı çekecek. Yardımın ise Kıbrıs'tan ayrılış zamanı belirsizdi.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides cumartesi günü gazetecilere, "Gemi önümüzdeki 24 saat içinde Larnaka'dan hareket edecek. Güvenlik nedeniyle ne zaman olacağını belirtemiyorum" diye konuştu.
Yardım kuruluşunun sözcüsü ise, herhangi bir ayrıntıya girmeden, kalkışın "tüm koşullar uygun olduğunda en kısa sürede" gerçekleşeceğini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Baykallı “Diplomatik alanı Kıbrıs Rum tarafına teslim edenler toplumdan özür dilemeli”
Gram altın 7 bin 100 lirayı geçti
Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı”
2 yılda 145 ton balon balığı avlandı
Ülke genelindeki denetimlerde 28 araç trafikten men edildi, 2 sürücü tutuklandı
Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026)
Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu
“Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor”
Seyir halindeki tırda yangın çıktı


