Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka Alithia “Yunan uçaklarını getirdik Türk uçakları bize kaldı” Borsa güne 0,46 puan artışla başladı Ertuğruloğlu “Kıbrıs’taki temel mesele statü sorunudur” “Turan Yaz Akşamı” etkinliği Lefkoşa’da yapıldı Akpınar "Polis denetimleri artırılmalı,'Karanlık Noktalar ve Riskli Alanlar Haritası' oluşturulmalı" Kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde 5 kişi daha tutuklandı Yılın en görkemli gök taşı yağmuru Perseid zirve noktasına bu gece ulaşıyor Döviz kurlarında son durum (12 Ağustos 2026) Uluslararası Mağusa Film Festivali’nde finalist filmler belirlendi Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü'ne atama yapıldı Spotify müzisyen profillerine "Yapay Zeka" rozeti getiriyor Yapay zekaya güvenen çiftçi 25 dönümlük ürününü kaybetti Petrol fiyatlarındaki artış sürüyor Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı: Virüs aylarca fark edilmeden yayıldı Altın fiyatlarında ibre yeniden yukarı döndü Bugün hava nasıl olacak? (12 Ağustos 2026) Kolombiya'daki şiddetli depremde can kaybı 200'ü aştı Araştırma: Dövme mürekkeplerinde bakteri tehlikesi var Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Ağustos 2026) Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka Alithia “Yunan uçaklarını getirdik Türk uçakları bize kaldı” Borsa güne 0,46 puan artışla başladı Ertuğruloğlu “Kıbrıs’taki temel mesele statü sorunudur” “Turan Yaz Akşamı” etkinliği Lefkoşa’da yapıldı Akpınar "Polis denetimleri artırılmalı,'Karanlık Noktalar ve Riskli Alanlar Haritası' oluşturulmalı" Kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde 5 kişi daha tutuklandı Yılın en görkemli gök taşı yağmuru Perseid zirve noktasına bu gece ulaşıyor Döviz kurlarında son durum (12 Ağustos 2026) Uluslararası Mağusa Film Festivali’nde finalist filmler belirlendi Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü'ne atama yapıldı Spotify müzisyen profillerine "Yapay Zeka" rozeti getiriyor Yapay zekaya güvenen çiftçi 25 dönümlük ürününü kaybetti Petrol fiyatlarındaki artış sürüyor Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı: Virüs aylarca fark edilmeden yayıldı Altın fiyatlarında ibre yeniden yukarı döndü Bugün hava nasıl olacak? (12 Ağustos 2026) Kolombiya'daki şiddetli depremde can kaybı 200'ü aştı Araştırma: Dövme mürekkeplerinde bakteri tehlikesi var Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Gazimağusa’da operasyon: Yüzlerce kilo kaçak et ele geçirildi!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Gazimağusa’da operasyon: Yüzlerce kilo kaçak et ele geçirildi!

Gazimağusa’da iki tona yakın kaçak et ele geçirildi.

Gazimağusa Polis Müdürlüğü ile Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi ekiplerinin dün akşamki ortak denetiminde Gazimağusa’daki bir kasapta gümrüğü beyan edilmemiş kuzu ve sığır eti bulundu. Bir ağılda da kulak numarası olmayan 70 küçükbaş hayvan da tespit edildi.

-Yüklü miktarda gümrüksüz et

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kasapta dükkânındaki ilk kontrollerde, işletme sahibinin tasarrufunda yüklü miktarda gümrüksüz et tespit edildi. Ayrıca Gazimağusa Belediyesi mezbahasına ait olan ve önceden kullanılan 3 mührün sirkat edildiği de belirlendi.

Polis, söz konusu şahıs hakkında gümrüksüz mal tasarrufu ve sirkat suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Gümrük ve Rüsumat Dairesi’ne teslim edilen etler üzerinde bugün, Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi, gümrük memurları, polis ekipleri ve Veteriner Dairesi’nde görevli veteriner hekim tarafından yapılan kontrollerde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi menşeli mühürler bulundu. Kaçak kuzu ve sığır etinin bin 160 kilogram olduğu açıklandı.

-Ağılda kayıtsız hayvanlar, işletmede uygunsuz şartlar

Soruşturmada, söz konusu şahsa ait ağıl yerinde polis ve Veteriner Dairesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, kulak numarası bulunmayan 70 küçükbaş hayvan tespit edildi.

Ayrıca, Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi, belediye veteriner hekimi, mezbaha sorumlusu, polis ve Veteriner Dairesi ekiplerinin kasap dükkânında yaptığı kontrollerde, üzerinde mühür bulunmayan 30 kilogram ağırlığında tüm kuzu, buzlukta donmuş şekilde muhafaza edilen ve ne şekilde temin edilip tasarruf edildiği belirlenemeyen 182 kilogram kuzu kıyma, 69 kilogram dana kıyma, 337 kilogram muhtelif dana eti, 17 kilogram kuyruk yağı, 17 kilogram kelle ve ciğer olmak üzere çok sayıda et ürününe el kondu.

İşletmede ayrıca kurallara aykırı şekilde dükkânın asma katında çalışanlara ait yatakhane bulunduğu ve çok sayıda kullanılmış hayvan kulak numarası tespit edildi.

-Toplam 1 ton 782 kg et müsadere edildi

Geniş kapsamlı operasyonda kaçak ve uygunsuz koşullarda muhafaza edildiği belirlenen toplam 1 ton 782 kilogram et, zabıta, gümrük ve polis ekipleri eşliğinde müsadere edildi.

Gazimağusa Belediyesi tarafından yapılan kontroller sonucunda, işletmede çalışanların sağlık ve hijyen kurallarına uymadığı tespit edilerek, işletme sahibine Belediyeler Yasası’nın ilgili maddesi uyarınca asgari ücretin yüzde 100’ü oranında sabit para cezası uygulandı.

Polis ekipleri tarafından şahıs hakkında gümrüksüz mal tasarrufu ve sirkat suçlarından soruşturma sürdürülürken, Veteriner Dairesi ekipleri de ağılda tespit edilen kayıtsız hayvanlar ve ele geçirilen kulak numaralarıyla ilgili ayrı bir soruşturma başlattı.

Benzer haberler

Featured
Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka 12 Ağu 2026 11:30 Alithia “Yunan uçaklarını getirdik Türk uçakları bize kaldı” 12 Ağu 2026 11:27 Borsa güne 0,46 puan artışla başladı 12 Ağu 2026 11:21 Ertuğruloğlu “Kıbrıs’taki temel mesele statü sorunudur” 12 Ağu 2026 11:16 “Turan Yaz Akşamı” etkinliği Lefkoşa’da yapıldı 12 Ağu 2026 11:12 Akpınar "Polis denetimleri artırılmalı,'Karanlık Noktalar ve Riskli Alanlar Haritası' oluşturulmalı" 12 Ağu 2026 11:08 Kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde 5 kişi daha tutuklandı 12 Ağu 2026 11:04 Yılın en görkemli gök taşı yağmuru Perseid zirve noktasına bu gece ulaşıyor 12 Ağu 2026 10:25 Döviz kurlarında son durum (12 Ağustos 2026) 12 Ağu 2026 10:07