Gazimağusa’da halka açık müzikal sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber
Gazimağusa’da 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü vesilesiyle, Folklorama 2024 müzikali ücretsiz olarak sahnelenecek.
İki perdelik müzikal, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü ve Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 18 Temmuz Perşembe günü saat 20.00'de başlayacak.
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerinde, Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZMİRDOB) iş birliğinde sahnelenecek müzikal, halka açık olacak.
KKTC Devlet Opera ve Balesi'nden yapılan açıklamada, müzikalde, Türk coğrafyasının bilindik türküleri ve folklorik dokusunun, sanatın evrenselliğiyle harmanlandığı kaydedildi.
(ID/GÜL) Fotoğraflı
Benzer haberler
Featured
Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi
Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı
Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026)
“Geleceği Yazan Kadınlar Programı” tanıtıldı
Girne Belediyesi yeni dönem kursları düzenliyor
Ercan Havalimanı çevresinde dron uçuşlarına üç aylık yasak
Brüksel'de görüşmeler yapan İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden AB’ye "Kıbrıs" çağrısı
Borsa günü yüzde 0,43 değer kazanarak tamamladı



