Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Gazimağusa’da “Bahçeden Sofraya Projesi" hayata geçirildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Gazimağusa’da “Bahçeden Sofraya Projesi" hayata geçirildi
Reklam

Gazimağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'nda “Bahçeden Sofraya Projesi" hayata geçirildi. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso Kandemir’in koordinasyonunda hayat bulan projede, özel gereksinimli öğrencileri doğayla buluşturmak hedeflendi. DAÜ’den verilen bilgiye göre, proje, öğrencilerin, tarım faaliyetleri ve mutfak etkinlikleri aracılığıyla el becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra organik tarımın önemine dikkat çekmeyi amaçlarken, proje kapsamında Gazimağusa Özel Eğitim Okulu’nun bahçesinde alan temizliği yapıldı. Proje kapsamında DAÜ’lü öğrenciler ile özel gereksinimli bireyler, havuç, turp, nane, kekik, maydanoz, ıspanak, taze soğan, tere otu, marul ve lahana gibi çeşitli sebzeler ekti. Proje süresince, Gazimağusa Özel Eğitim Okulu öğretmenleri ve Okul Sorumlusu Emirali Evcimen ile iş birliği yapılırken, Altınoğlu Tarım da tohum ve fide desteği sağlayarak projeye katkıda bulundu. Final etkinliğinde DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Erkan Kaya, Fikri Varoğlu, İrem Demiralp, Yağmur Dinçsay ve Hülya Ardağlı rehberliğinde özel gereksinimli öğrencilerle birlikte kahvaltı hazırlandı. Katılımcılar, kendi emekleriyle bir ürün ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşayarak keyifli bir kahvaltı deneyimi yaşadı. Proje Koordinatörü ve TDM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso Kandemir, organik tarımın yalnızca sürdürülebilir bir üretim biçimi olmadığını, aynı zamanda bireyler için bir şifa kaynağı ve eğitici bir süreç olduğunu vurguladı.

Benzer haberler

Featured
Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor 28 Eki 2026 17:21 Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) 28 Eki 2026 17:04 İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi 28 Eki 2026 16:00 Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi 28 Eki 2026 15:38 Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı 28 Eki 2026 15:22 Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:17 Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:04 YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" 28 Eki 2026 14:58 Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı 28 Eki 2026 14:30