Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak" Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026) CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli" “Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı Uzmanlardan psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve sosyal devlet uygulamalarının güçlendirilmesi çağrısı Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek" İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak" Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026) CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli" “Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı Uzmanlardan psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve sosyal devlet uygulamalarının güçlendirilmesi çağrısı Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek"
Dolar
Euro
Sterlin

Gazimağusa Belediyesi ile Biz Baflıyız İnisiyatifi’nden sergi ve sahne gösterisi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Gazimağusa Belediyesi ile Biz Baflıyız İnisiyatifi’nden sergi ve sahne gösterisi

Gazimağusa Belediyesi ile Biz Baflıyız İnisiyatifi, Kültürel Baf Geceleri kapsamında “Ali Atakan ve Baflı Öğrencilerinin Resim Sergisi” ve “Kültürel Baf Gecesi” düzenlenecek. Gazimağusa Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Süleyman Uluçay ve Biz Baflıyız İnisiyatifi Üyeleri basın toplantısında etkinlik hakkında bilgi verdi. Baflı Ressam Ali Atakan anısına, Bandabuliya’da yer alacak, Ali Atakan ve Baflı öğrencilerinin resim sergisi 5-8 Ekim’de ziyarete açık olacak. Serginin açılışı, 5 Ekim Cumartesi saat 18:00’da olacak. Kültürel Baf Gecesi ise 6 Ekim Pazar Namık Kemal Meydanında yer alacak. Saat 17:00’da başlayacak olan etkinlikte Grup Otantik, Kıbrıs Havaları Derneği ve Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sahne alacak, Ercan Saymen ile Zalihe Susuzlu’nun parodileri ve Ağır Adamların eski Kıbrıs oyunları gösterisi sahnelenecek. Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kıbrıs kültürünün giderek unutulduğu bir dönemde Baflıların kültürüne sahip çıktığını bunun gururu verici olduğunu söyledi. Uluçay, etkinlikte Ali Atakan gibi değerlerin hatırlamanın önemli olduğunu belirtti ve İnisiyatif üyelerine teşekkür etti. Biz Baflıyız İnisiyatifi Üyesi Yılmaz Öztürk ise Başkan Uluçay’a etkinlik için verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ali Atakan’ın resmi öğrencilere sevdiren, öldüğü zamana kadar elinden fırçası düşmeyen bir ressam olduğunu belirten Öztürk, Namık Kemal’ Lisesi’nde de değerli öğrenciler yetiştirdiğini, etkinliğin isim babasının Ümit İnatçı olduğunu söyledi. Öztürk, Gazimağusa Belediyesi’nin yanında Girne, Dikmen, Mesarya, Değirmenlik- Akıncılar, Güzelyurt, Lapta- Alsancak Çamlıbel Belediyelerinin organizasyona destek verdiğini, Başkan Uluçay ile birlikte etkinliğin gelenekselleşmesini istediklerini söyledi. İnisiyatif Üyesi Halil Onbaşı da, Baf’ın kültürel olarak Kıbrıs’ın ana damarı olduğunu, 1974 sonrası en fazla dağılan halk olduğunu, Baflıların 1974 öncesi dayanışma içinde yaşama kültürünün olduğunu, bir Baflı’nın nerelisin sorusuna Baflıyım diye cevap verdiğini kaldığı köyünü daha sonra söylediğini aktardı. Yeni nesillere bu kültürü aktarmak istediklerini söyleyen Onbaşı, güneşin batışının Baf’ta, farklı olarak “güneş denize kavuştu” diye söylendiğini ifade etti.  

Benzer haberler

Featured
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı 2026-06-16 21:48:00 Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak" 2026-06-16 21:43:00 Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak 2026-06-16 21:34:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026) 2026-06-16 21:28:00 CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli" 2026-06-16 20:43:00 “Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor 2026-06-16 20:38:00 Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı 2026-06-16 20:31:00 Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! 2026-06-16 19:37:00 Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! 2026-06-16 19:31:00