Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında" Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor" Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026) Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir” Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı” Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı HAKSEN, Cumhurbaşkanı Erhürman’ı ziyaret etti "Kamu Görevlileri Yasası bu haliyle onaylanmamalı" Pazar ve Pazartesi iç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Res-Bir “Zincir marketlerin sıcak yemek satışı haksız rekabet yaratıyor” GençKültür kurucusu Selçuk Görsay "Hedefimiz Kıbrıs'ın genç kültür-sanat hafızasını oluşturmak" Nöbetçi eczaneler (3 Temmuz 2026) Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında" Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor" Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026) Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir” Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı” Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı HAKSEN, Cumhurbaşkanı Erhürman’ı ziyaret etti "Kamu Görevlileri Yasası bu haliyle onaylanmamalı" Pazar ve Pazartesi iç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Res-Bir “Zincir marketlerin sıcak yemek satışı haksız rekabet yaratıyor” GençKültür kurucusu Selçuk Görsay "Hedefimiz Kıbrıs'ın genç kültür-sanat hafızasını oluşturmak" Nöbetçi eczaneler (3 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Gazeteciler, mülteciler hakkında bilgilendirildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Gazeteciler, mülteciler hakkında bilgilendirildi
Hatice KERLO

Bugün Merit otelde düzenlenen basın toplantısında gazeteciler UNHCR Kıbrıs Temsilcisi Katia Saha tarafından mülteciler hakkında bilgilendirildi.

Yapılan basın toplantısında toplumların mülteciler, sığınmacılar, ülkesinde yerinden edilmiş kişiler ve göçmenler hakkında bilgilendirilmelerinin önemine vurgu yapan Saha, bunun yapılabilmesinin en önemli araçlarından bir tanesinin de basın olduğunu ifade etti. En fazla sığınmacının Kıbrıs’ta olduğuna işaret eden temsilci, bu durumda UNHCR olarak yapmış oldukları çalışmaları aktardı. Başlıca ve en önemli çalışmaların adaya gelen kişilerin en önemli ihtiyaçların karşılanmasına yönelik sistemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Temel ihtiyaçlar arasında öncelik taşıyan noktaların sağlık, gıda, su ve bunların yanında sığınma süreçlerine erişimlerine de destek olduklarını belirtti. Somut olarak yapılan çalışmalar arasında, temsilci, bu bireyler için sürdürülebilir kalıcı çözüm arayışları, ülkelerindeki sorun sona erdiği zaman geri dönmek isteyen bireylerin bu konuda destek sağlanması ve bunun yanında koruma ülke olarak bulundukları ülkeye entegre edilebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi. 2018 yılında günde 37,000 insan yerinden edildiğine vurgu yapan temsilci, çatışmaların daha şiddetli ve uzun süreli olması ve temellerindeki nedenlerin daha da karmaşık hale gelmesi sebebiyle yerinden edilme küresel ölçekte rekor seviyesinde olduğunu söyledi.   2018 yılının sonunda, 70,8 milyon insan zulüm, çatışma, şiddet ve insan hakları ihlallerinden ötürü yerinden edildiğine işaret edilirken bu rakam 20 yıl önceye oranla iki kat daha fazla olduğu belirtildi. Toplumların bu kişilere yönelik yaklaşımlarında önce bu kişilerin kim olduklarını, neden kaçtıklarını, hangi haklara sahip olduklarını ve örnek verilecek olursa neden Kıbrıs’ı seçtiklerinin önce düşünülmesi gerektiğine vurgu yapan temsilci, bu bireylerin tanınmaları gerektiğini ve ön yargılı olmamamız gerektiğine işaret etti. Sözlerine, bu bağlamda toplumların sığınmacılar hakkında doğru bilgilendirilmeleri gerektiğini, bunların aktarımında da doğru terminolojinin kullanılmasının da önemli olduğunu ekledi. (Voice of the Island)  

Benzer haberler

Featured
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi 2026-07-04 09:32:58 Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde 2026-07-04 09:11:44 Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) 2026-07-04 09:07:33 Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında" 2026-07-03 21:51:00 Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor" 2026-07-03 21:41:19 Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026) 2026-07-03 21:15:15 Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı 2026-07-03 21:11:30 Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı 2026-07-03 21:07:07 Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” 2026-07-03 20:42:37