Gazeteciler Birliği, “Özgürlük senden büyük, Dokunma!” sloganıyla eylemler başlatıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Ceza (Değişiklik), Müsfidane Yayınlar (Değişiklik) ve Özel Hayat ve Hayatın Gizli Alanının Korunması (Değişiklik) Yasa tasarılarına karşı aktif eylemlerine bu akşam “Özgürlük senden büyük, Dokunma!” sloganıyla başlayacağını açıkladı.
KTGB’den yapılan açıklamada, temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı yasa tasarılarına karşı mücadelenin yükseltileceği kaydedilerek “Özgürlüklerimizi korumak için kenetleniyor ve hep birlikte ayağa kalkıyoruz. Düşüncemize kelepçe, sesimize hücre, ifademize kilit istiyorlar. İzin vermeyeceğiz. ‘Dokunma’ diyeceğiz” denildi.
“Sütunlardan, sayfalardan, stüdyolardan, matbaalarımızdan sokaklara ineceğiz. ‘Söz büyüğün’ derler ya! Özgürlük senden büyük, Dokunma!” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, gazeteciliğe, düşünce özgürlüğüne, yargı bağımsızlığına dokunulmaması istendi; ifade özgürlüğüne darbe niteliğindeki yasalarda yapılacak değişikliklerin toptan reddedildiği belirtildi.
Hükümetin Meclis komitesi gündemine getirdiği tasarıların eleştirildiği açıklamada, gazetecilerin, halen yürürlükteki yasalarda özgürlüğü kısıtlayan maddelerin kaldırılmasını talep ederken bunlara yenilerinin eklenmesine izin vermeyeceği; sadece gazetecilerin değil toplumun ifade özgürlüğü için kalemleriyle, sözcükleriyle, canlı yayınlarıyla ve aktif eylemleriyle sokakta olacakları açıklandı.
KTGB, tüm gazetecileri, aydınları, demokrasi, insan hakları ve çağdaş değerlere önem veren tüm toplum kesimlerini mücadeleye katılmaya çağırdı.
Benzer haberler
Featured
Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki
AP Türkiye Raporu kabul edildi
Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi
CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi
Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı
Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu
Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor!
Mukaveleli erbaş ve er alımı başvurularında son gün yarın
Taşkent’le Güngör arasındaki yangın söndürüldü


