"Gayrı resmi toplantıya siyasi irade ve güçlü bir kararlılıkla katılacağım"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorununun çözümü çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan gayrı resmi beşli konferansın tarih ve yerini resmen duyurmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rum haber kaynakları, Anastasiadis’in bugün yaptığı yazılı açıklamayla, BM Genel Sekreteri’nin, gayrı resmi beşli konferansın 27-29 Nisan tarihleri arasınca Cenevre’de yapılacağını açıklamasını “selamladığını” yazdı.
Habere göre, Anastasiadis, gayrı resmi toplantıya, Kıbrıs sorununa kalıcı ve fonksiyonel bir çözüm bulunabilmesi amacıyla çözüm müzakerelerinin başlaması için gereli koşulların oluşturulması adına tam bir siyasi irade ve güçlü bir kararlıkla katılacağını ifade etti.
Anastasiadis, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün Doruk Anlaşmaları, BM Güvenlik Konseyi karar ve kriterleri, AB normları çerçevesinde, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin fonksiyonel ve kalıcı, iki toplumlu, iki kesimli federasyona dönüşmesini sağlaması ve 25 Kasım tarihinde Berlin’de gerçekleştirilen ortak görüşmede belirlenen, akabinde de BM Genel Sekreteri’nin açıklamasında yer alan parametreler içerisinde olması gerektiğini öne sürdü.
TAK
Benzer haberler
Featured
Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak
Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var”
Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026)
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı
Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor
Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor
Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti!


